Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Hjälpmedelskonsulent

Diarienr:
ALN-2021-00369
Arbetsplats:
Hjälpmedel Uppsala Län
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi på Hjälpmedel Uppsala Län behöver just nu förstärka vårt team med ytterligare en kompetent hjälpmedelskonsulent. Har du legitimerad arbetsterapeut eller legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och drivs av att ha ett jobb som gör skillnad och möjligheten att få jobba med kompetenta kollegor? Då kan det vara dig vi söker!

Hjälpmedel Uppsala Län (HUL) är beläget på Palmbladsgatan i Fyrislund och samordnar hjälpmedelshantering för kommunerna i Uppsala län. HUL är ett kompetens- och resurscentrum i avancerade hjälpmedelsfrågor. Vi är cirka 40 engagerade och kvalitetsmedvetna medarbetare bestående av hjälpmedelstekniker, hjälpmedelskonsulenter och lagerpersonal och administration. HUL arbetar med ett ständigt förbättringsarbete.

Läs om verksamheten

Ditt uppdrag

Till vår hjälpmedelsorganisation i Uppsala Län (HUL) söker vi nu en hjälpmedelskonsulent med huvudsaklig inriktning manuella rullstolar och avancerat sittande. Som hjälpmedelskonsulent hos oss innehar du rollen som specialist på hjälpmedlen inom dina ansvarsområden. Du ingår i utprovningsprocessen tillsammans med 5 andra hjälpmedelskonsulenter och 8 hjälpmedelstekniker. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara förskrivarens specialiststöd samt samordna och genomföra hjälpmedelsutprovningar tillsammans med bland annat brukare och förskrivare och hjälpmedelstekniker. I arbetet ingår också att ge telefonrådgivning samt hålla i utbildningar och mässor för förskrivare. Du ska bidra med produktkunskap vid upphandling inom dina ansvarsområden. Utöver det ska du bidra och arbeta för utveckling av verksamheten. Som ny medarbetare hos oss kommer du att få en mentor som introducerar dig i arbetet.

Din bakgrund

Krav för att söka tjänsten är att du är legitimerad arbetsterapeut eller legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och har minst 5 års yrkeserfarenhet inom området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med sittproblematik. Du måste också ha B-körkort och goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Vi ser det som en fördel om du även utbildning inom avancerat sittande eller erfarenhet av arbete inom neuropsykiatri och/eller socialpsykiatri. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper om hjälpmedel. I arbetet behöver du även ha kunskap i MS Officepaketet och kunskap i Outlook. 

Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du en person som är en kommunikativ som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.
Sist men inte minst söker vi dig som är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Karin Artursson, TF VC, 018-727 47 77 t.o.m 16/7 
Christine Tell VC 018-727 48 46.

Facklig företrädare:
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson 018-727 72 01
Sveriges Arbetsterapeuter, Therese Samuelsson 018-727 66 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet