Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Arbetsterapeut till Tunåsen

Diarienr:
ALN-2021-00365
Arbetsplats:
Tunåsen
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Hos oss på Tunåsen får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad – på riktigt . Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan!

Uppsala Kommun vård och omsorgsförvaltningen med placering på Tunåsen. Ett äldreboende i stadsdelen Svartbäcken med 47 lägenheter, 11 platser för demensvård och 35 platser omvårdnad. Du är en del av ett arbetslag. Är du en person som är bra på att strukturera och planera och prioritera ditt arbete? Ta chansen att bli en kollega till oss.

Här kan du läsa mer om Tunåsen

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att göra egna bedömningar av ADL, förflyttningsmöjligheter och behov av hjälpmedel och bedöma och analysera patienters förmågor och färdigheter. Det ingår även att delta i vårdplanering och ta ansvar för förskrivning och utprovning av hjälpmedel, instruera, handleda och utbilda personal samt anhöriga för att säkerställa effekten av hjälpinsatserna, utveckla verksamheten och dig själv i ett nära samarbeta med dina kollegor.

I uppdraget ingår även att:

  • förskriva och prova ut olika typer av hjälpmedel
  • utföra aktivitetsförmågebedömningar
  • utföra aktivitetsträning med uppföljning och utvärdering
  • guida, instruera och handleda omvårdnadspersonal
  • skapa god kontakt med vårdtagare och anhöriga
  • föra journal digitalt
  • ge stöd och informera.

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med några års erfarenhet inom yrket. Har du erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet och av arbete med äldre personer och åldrandets sjukdomar ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda dator- och systemkunskaper.

Som person tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Dessutom samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Maria Ohlin Eklund, verksamhetschef, 018-727 88 04.

Facklig företrädare: Sveriges arbetsterapeuter, Jesper Randberg, 018-727 84 32.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet