Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Familjebehandlare

Diarienr:
SCN-2021-00329
Arbetsplats:
Familjeenheten Ling
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Familjeenheten Ling söker just nu tre familjebehandlare som har socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som gärna vill växa tillsammans med oss inom den offentliga sektorn. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst!

Familjeenheten Ling är en av 3 familjeenheter inom Socialförvaltningens öppenvård. Familjeenheterna vänder sig till barn/ungdomar och deras familjer. Verksamhetens syfte är att i ett så tidigt skede som möjligt kunna ge barn och ungdomar och familjer det stöd de behöver samt att förhindra ytterligare problemutveckling. Vi möter barn/ungdomar och föräldrar enskilt eller föräldrar i grupp. Man kan komma till oss genom att man själv söker stöd på egen hand eller genom biståndsbeslut. Familjeenheterna ingår också i det familjecentrerade arbetet tillsammans med Öppen förskola och regionens barnavård och mödravård.

Ditt uppdrag

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är familjearbete med barn/ungdomar och deras familjer. Familjen kan söka stöd från oss på egen hand och sk. egenansökan eller så får vi uppdrag utifrån biståndsbeslut på familjebehandling och i dessa ärenden har vi ett nära samarbete med utredande socialsekreterare.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du har även dokumenterad mångårig erfarenhet av psykosocialt förändringsarbete med barn/ungdomar och deras familjer. Arbetet kräver dessutom god dokumentationsvana i system såsom Procapita, B-körkort, språkkunskaper och erfarenhet av att arbeta med tol eller Lifecare.
Det är meriterande om du har grundläggande psykoterapiutbildning steg 1 , utbildning i systemteoretiskt synsätt, utbildning i Signs of Safety och Marte meo utbildning.

Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en person som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet.
Sist men inte minst söker vi dig som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Davar Farsiani, enhetschef 018 727 71 08.

Facklig företrädare:
Vision Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet