Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Kommunikatör till Enhet kommunikationsstöd

Diarienr:
KSN-2021-01922
Arbetsplats:
Enhet kommunikationsstöd
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Enhet kommunikationsstöd söker en driven kommunikatör som når resultat. Har du tidigare erfarenhet av arbete i digitala kanaler och vill arbeta med kommunikation, marknadsföring och webb? Då kan det här vara jobbet för dig.

Uppsala kommun har en centralt placerad kommunikationsstab som stödjer kommunens verksamheter med det strategiska och praktiska kommunikationsarbetet. Inom kommunikationsstaben finns kommunikationsansvariga, produktionssamordnare, kommunikatörer och kommunikatörer med olika specialistinriktningar. Du kommer att ingå i ett team med olika kompetenser, och du rapporterar till enhetschef och teamledare.

Läs mer om vår organisation här: Uppsala kommun

Ditt uppdrag

Som kommunikatör arbetar du proaktivt med kommunikationsaktiviteter för flera förvaltningar. Du kan till exempel få uppdrag knutna till arbetsmarknadsförvaltningen som arbetar för att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Eller uppdrag för socialförvaltningen som arbetar med socialt stöd till barn och vuxna. Exempel på arbetsuppgifter är internkommunikation, marknadsföring, kommunikation genom storytelling, mindre filmproduktioner och utveckling av digital närvaro.

Kommunikationen stöttar förvaltningarnas övergripande målsättningar och du gör skillnad. Du planerar och genomför överenskomna insatser i samråd med verksamhetsansvariga, kommunikationsansvariga och kommunikatörskollegor med specialistkompetens. Förvaltningarna arbetar med många olika intressenter och målgrupper där en av de viktigaste är invånare i Uppsala kommun.

I ansvarsområdet och arbetsuppgifterna för tjänsten ingår att tolka de kommunikativa utmaningarna och sätta kommunikationsmål utifrån projekt- och verksamhetsmål. Du ser vad som behöver göras inom projekten, upprättar kommunikationsplaner, genomför samt följer upp, analyserar och redovisar resultat. Vidare koordinerar du mindre event och kommunikationsprojekt.

I rollen ingår att producera innehåll för olika kanaler och behov, men också att beställa produktioner från upphandlade leverantörer och hålla i den interna processen inom kommunikationsstaben. Du jobbar löpande med användarvänlig webbtext och rörlig bild. Du gör enklare digitala och tryckta produktioner utifrån standardiserade mallar. Arbetet innebär operativt kommunikationsarbete där du har möjlighet att använda din nyfikenhet och förmåga tänka nytt.

Arbetet kan innebära att vid några tillfällen per år vara kommunikationsstöd vid dialogmöten kvällstid eller under helger. Du har även beredskapstjänst som kommunikatör i beredskap, en till två veckor per år.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har högskoleutbildning med inriktning medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande erfarenhet som sammantaget prövas likvärdig. Har du utbildning inom digitala medier är det meriterande. Du har erfarenhet av arbete i digitala kanaler (webb och sociala medier). Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av att kommunicera utanför traditionella kommunikationskanaler, av att planera och genomföra och följa upp kommunikationskampanjer, av att själv producera film med hjälp av mobiltelefon samt erfarenhet av att redigera/klippa/texta film. Du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt kunskaper i content management system som EpiServer eller likvärdigt. Det är även positivt om du har lokalkännedom om Uppsala. 

Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vidare är du en person som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Sofie Mauritzon, enhetschef, 018-727 18 30

Fackliga företrädare:
Vision Liselotte Ehn, 018-727 49 49
DiK, Erik Önnevall, 018-727 21 85

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning och visstidsanställning till och med 2022-12-31 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet