Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Specialpedagog till Celsiusskolan

Diarienr:
UBN-2021-04168
Arbetsplats:
Celsiusskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en specialpedagog som brinner för att identifiera och undanröja hinder i elevers lärandeprocess? Har du en stark tilltro till individen? Välkommen till Celsiusskolan!

Celsiusskolan är en kommunal gymnasieskola med drygt 1000 elever och också Sveriges största idrottsgymnasium. Vi tillhandahåller utbildningar på de nationella programmen för ekonomi, handel och naturvetenskap och samhällsvetenskap. Hos oss kan eleverna kombinera idrottsliga satsningar på bredd- och elitnivå med studier.

Här kan du läsa mer om Celsiusskolan

Ditt uppdrag

Att arbeta som specialpedagog innebär i första hand att genomföra pedagogiska utredningar med tillhörande dokumentation och arbeta med elever i behov av särskilt stöd både enskilt och i mindre grupper. Du förväntas arbeta med hälsofrämjande och förebyggande insatser utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv, stödja och handleda lärare i att skapa förutsättningar för en lyckad inkludering av elever i behov av särskilt stöd. Du kommer även att arbeta med att skapa miljöer som främjar elevernas lärande samt utveckling och hälsa.

Din bakgrund

Vi söker dig som har lärarexamen, gärna inriktad mot samhällsvetenskapliga ämnen, och specialpedagogutbildning. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som specialpedagog och ungdomar i behov av särskilt stöd. Har du erfarenhet av arbete på gymnasieskola ses det som meriterande.

För att lyckas i arbetet behöver du ha god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan. Utöver detta behöver du även ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt kunna hantera digitala verktyg (IKT). Vi ser gärna att du har kunskaper i engelska. Det är en fördel om du håller dig uppdaterad på aktuell forskning inom specialpedagogik.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Jörgen Norman, enhetsrektor, 018-727 28 01.

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Isabelle Mattlar, 018-727 28 19
Lärarnas Riksförbund, Andrea Nerenberg, 018-727 28 19. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet