Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Barnskötare anställningsgaranti

Diarienr:
UBN-2021-04152
Arbetsplats:
Förskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Närmar du dig slutet av din utbildning som barnskötare? Har du en god pedagogisk förmåga, är initiativtagande och har lätt för att samarbeta? Vill du utvecklas i en stor organisation? Varmt välkommen att söka!

Uppsala kommun garanterar fast heltidsanställning för dig som har en fullständig examen som barnskötare från gymnasium i Uppsala kommun alternativt vuxenutbildning vid KUI Uppsala eller UJC, Utbildnings- och jobbcenter. Detta gäller dig som avslutat din utbildning efter 1 juni 2018, samt påbörjade eller sökte utbildningen senast 29 februari 2020. Läs även mer information angående villkor längre ner i annonsen.

Utbildningsförvaltningen driver cirka 100 förskolor och pedagogisk omsorg i familjedaghem runt om i Uppsala kommun. Läs mer om våra verksamheter här . Annonsen ligger ute löpande med uppehåll under juni-augusti. Du är varmt välkommen att söka när du närmar dig slutet på din utbildning.

Ditt uppdrag

Som barnskötare hos oss får du möjlighet att göra skillnad genom att med barnet i centrum bidra med din kompetens, kunnande och engagemang. Du samarbetar med övriga pedagoger så att verksamheten utmanar barnen till aktivitet, lärande och ansvarstagande. Med utgångspunkt i styrdokumenten är du delaktig i att skapa en utvecklande, stimulerande och trygg miljö.

Vi erbjuder schemalagd tid för reflektion tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. Du erbjuds även kompetensutveckling inom pedagogisk dokumentation och pedagogiskt utvecklingsarbete.

Din bakgrund

För att omfattas av anställningsgarantin har du en fullständig examen som barnskötare från gymnasium i Uppsala kommun alternativt vuxenutbildning vid KUI Uppsala eller UJC, Utbildnings- och jobbcenter. Ansökan ska skickas in senast tre månader efter att din utbildning är avslutad. Eftersom beslut tagits om att anställningsgarantin upphör 1 mars 2020 måste du ha sökt till din utbildning senast 29 februari 2020, eller senast sista datum för aktuell ansökningsperiod. Detta innebär att du som har läst vid UJC ska ha sökt till utbildningen senast 13 mars 2020. För dig som studerat vid KUI Uppsala ska du ha sökt utbildningen senast 11 oktober 2019. Läser du vid ungdomsgymnasiet ska du ha sökt till utbildningen senast 15 februari 2020.

Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Ange gärna i din ansökan om du även talar några fler språk än svenska.

Då flera av våra verksamheter har barn som behöver extra resurser får du gärna uppge om du har tidigare vårdkunskaper.

Som person har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har också en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

För anställning i kommunens verksamheter ställs krav på personlig lämplighet, detta innebär att du har de kompetenser, dvs de personliga förmågor som beskrivs ovan och som krävs för arbetet. När du har skickat in din ansökan kommer du bli kallad till intervju där du får berätta mer om dig själv och har möjlighet att ställa frågor.

Upplysningar

Har du frågor om de olika tjänster som finns kontakta Erika Thyrén, HR-partner via e-post: erika.thyren@uppsala.se

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet