Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Förskollärare

Diarienr:
UBN-2021-03951
Arbetsplats:
Växthusets förskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du intresserad av att arbeta på en förskola där du på ett inflytelserikt sätt får ta plats och där lekfullt lärande värdesätts? Vill du vara en del av ett arbetsteam där man dagligen arbetar för att skapa en rolig, trygg och lärorik miljö för barnen? Välkommen med din ansökan till tjänsten som förskollärare! 

Växthusets förskola består av 4 åldersindelade avdelningar. Hos oss har vi roterande arbetslag och som förskollärare följer du med din barngrupp när det är dags att byta avdelning. Våra lärmiljöer har en tydlig progression och är utformade efter barnens intresse och för att stödja lek, lärande och utforskande utifrån läroplansmål och pågående projekt. Vi har en gemensam ateljé och ett rörelserum och ett stort torg där barn från hela förskolan möts i lek och konstruktion.

Vi har många gemensamma aktiviteter och traditioner som stärker vår vi-känsla och bidrar till att skapa glädje och gemenskap för både barn och pedagoger. Som förskollärare på Växthuset kommer du att ingå i förskolans utvecklingsgrupp. Du har dator och iPad som egna arbetsverktyg. Du får arbetskläder och fria pedagogiska måltider och friskvårdsbidrag. Växthusets förskola ligger i södra Gottsunda med närhet till vackra Gottsundagipen och flera naturområden som vi går till regelbundet med alla våra barngrupper.

Läs om förskolan

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att planera och genomföra aktiviteter enligt läroplanen och bedriva en anpassad pedagogisk verksamhet utifrån både individens och gruppens behov och förutsättningar. Det ingår även att bidra till att utveckla verksamheten tillsammans med övrig personal.

I uppdraget ingår även att:

  • delta i möten med vårdnadshavare
  • hålla utvecklingssamtal
  • skriva veckobrev
  • använda digitala hjälpmedel
  • analysera och följa upp det egna arbetet.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har förskollärarexamen eller lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan, förskollärarlegitimation och alternativt inväntar legitimation. Det är dessutom meriterande om du har handledarutbildning och vidareutbildning gällande barns språkutveckling och språkutvecklande arbetssätt. Du ska ha erfarenhet av arbete på förskola. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av utomhuspedagogik och språkutvecklande arbetssätt.
Du ska ha god kännedom om skolans styrdokument samt förskolans läroplan, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda datorkunskaper. Det är även positivt om du har kunskaper i pedagogisk dokumentation.

Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du en person som är en kommunikativ som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du samarbetar bra med andra människor.
Sist men inte minst söker vi dig som har en god ledarskapsförmåga. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Anna Bergström, rektor 018-727 49 15.

Facklig företrädare:
Lärarförbundet Göran Blomberg 018-727 24 77. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet