Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Lärare i särskild undervisningsgrupp till Björkvallsskolan

Diarienr:
UBN-2021-03917
Arbetsplats:
Björkvallsskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete i särskild undervisningsgrupp där eleverna har haft språkstörning och/eller NPF-problematik och är på jakt efter en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter. På Björkvallsskolan får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad – på riktigt. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Björkvallsskolan är en trivsam 6-9 skola nära naturen belägen i Uppsala kommun där målet är att alla elever ska lyckas. På vår skola känner sig eleverna trygga och får hjälp i skolarbetet av behöriga lärare. Eleverna möts av lärare som förväntar sig att eleverna når målen i alla ämnen, och vi arbetar aktivt för att varje elev ska känna motivation till skolarbete och lust att lära. Här får du den breda grundutbildning som du behöver för att komma vidare när du söker till gymnasiet.

Vi ser att det är viktigt med en lugn studiemiljö för att möjliggöra för eleverna att tillgodogöra sig kunskaper och förmågor. Här uppmuntras våra elever till rörelse och fysiska aktiviteter, och de har rörelsepass på schemat utöver idrotten varje vecka. Vår elevhälsa består av specialpedagog, kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt skolpsykolog. Eleverna får välja mellan tre moderna språk, franska, tyska och spanska. Samtliga lektionssalar är utrustade med Active-boards eller projektor och eleverna i varje årskurs har tillgång till datorer eller iPads.

Björkvallsskolan deltar som Sveriges enda skola i den internationella idrottstävlingen Superschools. Här får du möjlighet att resa utomlands, uppleva andra kulturer och kanske knyta kontakt med andra elever i Europa.

Björkvallsskolan bedriver ett aktivt värdegrundsarbete i syfte att skapa trygghet och ansvar och jämlikhet under elevernas hela skolgång, och arbetet involverar såväl pedagoger som elevhälsan.

Här kan du läsa mer om Björkvallsskolan

Ditt uppdrag

Du kommer att bedriva undervisning i särskild undervisningsgrupp, med inriktning språkstörning och NPF-problematik. Gruppens inriktning kommer att vara mot årskurs 6. Du förväntas skapa en konstruktiv lärandemiljö i denna grupp.
Samarbete kommer att ske med övriga pedagoger som hör till årskursen, till exempel gällande planering av undervisning och utslussning. Nära samverkan sker också med vår elevhälsa, som leds av biträdande rektor med tillgång till specialpedagog, kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt skolpsykolog.

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i minst ett ämne i årskurs 4-9. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete med elever med språkstörning och/eller NPF-problematik i särskild undervisningsgrupp.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare har du ett tydligt ledarskap och struktur i klassrummet samt kan motivera elever i deras lärande.

Arbetet passar dig som är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Patrik Lundh, rektor, 018-727 78 81
Helena Gillsberg, biträdande rektor, 079-062 50 00.

Facklig företrädare:
Lärarnas Riksförbund, Annicka Toll, 018 727 78 80 (exp)
Lärarförbundet, Emil Ohlander, 018 727 78 80 (exp). 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet