Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Verksamhetsutvecklare vård och omsorg

Diarienr:
ALN-2021-00337
Arbetsplats:
Vård och omsorgsförvaltningen
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du intresserad av operativt utvecklingsarbete? Vill du arbeta med projektledning och verksamhetsutveckling av äldreomsorgens verksamheter?
 
Under 2021 har vi påbörjat en förändringsresa genom att omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen har gått samman till en förvaltning, vård- och omsorgsförvaltningen. Syftet med sammanslagningen är att skapa bättre förutsättningar för en modern vård och omsorg. Vårt mål är att se till att äldreomsorgens tjänster håller en hög kvalitet och att äldre får den vård de behöver. Uppsala är medlem i Världshälsoorganisationens (WHO) nätverk för äldrevänliga städer.

Äldreomsorgen har varit och är i fokus såväl politiskt som medialt.  Det pågår och ska starta stora utvecklingsprojekt och det finns ett samhälleligt intresse för området.  Till två nyinrättade tjänster söker vi nu verksamhetsutvecklare för att utveckla den kommunala äldreomsorgen. Vi söker en ny kollega till avdelning särskilt boende och en kollega till avdelning ordinärt boende.

Ditt uppdrag

I rollen som verksamhetsutvecklare ingår att driva utvecklingsprojekt, att samordna utvecklingssatsningar för att finna synergieffekter samt att vara ett operativt och strategiskt stöd till avdelningarnas ledningsgrupper. Du kommer att arbeta tätt samman med såväl avdelningschef som områdeschef.

Dina arbetsuppgifter kommer att variera över tid utifrån behov i verksamheten. Exempel på arbetsuppgifter är att utreda och projektleda minutstyrningen inom hemtjänsten eller andra kvalitetsprojekt som nu möjliggörs genom statliga medel. Det kan exempelvis innebära att du är med och startar verksamhetsnära projekt på en enhet eller i förvaltningen. Du är ett praktiskt stöd för avdelningschef och områdeschefer i att operativt omsätta politikens mål till verksamhet. Tjänsten som verksamhetsutvecklare är direkt underställd avdelningschefen och du kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och erfarenhet av vård- och omsorgsområdet. Har du projektledarutbildning eller har arbetat som chef eller projektledare så är det meriterande. Likaså om du tidigare arbetat med utvecklingsarbete. Vi ser även gärna att du har erfarenhet och kunskap om verksamhetsområdena hemtjänst, särskilt boende eller annan verksamhet inom kommunal äldreomsorg.
Du har goda IT kunskaper och goda kunskaper i svenska, tal och skrift.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar samt tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Dessutom är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Rasmus Sundström, avdelningschef, 018-727 85 88

Fackliga företrädare:
Vision: Tommy Törnberg, 018-727 24 33
Akademikerförbundet SSR/SACO: Maria Persson, 018-727 24 24
Vårdförbundet: Julia Vetterberg, 018-727 88 71
Kommunal: Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning. 

Mer information om vår organisation hittar du här uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet