Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Enhetschef

Diarienr:
GSN-2021-01716
Arbetsplats:
Avdelningen gata, park, natur
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Brinner du för ledarskap och verksamhetsutveckling? Vill du också vara med och bidra till Uppsalas positiva utveckling? Då kan det här vara rätt jobb för dig!

Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för stadens utveckling. Uppsalas satsningar inom stadsutveckling, tillväxt och hållbarhet gör att staden fått utmärkelser som global klimatstad, Sveriges bästa cykelstad och Sveriges bästa stadskommun att leva och bo i. I år blev Uppsala också utsedd till Årets superkommun.

Inom stadsbyggnadsförvaltningen har en mängd kompetenser samlats för att leda samhällsbyggandet och stadsutvecklingen i Uppsala. Förvaltningen består av cirka 600 medarbetare som arbetar i gränsöverskridande processer. 

Vi söker nu en enhetschef till avdelningen gata, park, natur. Avdelningen arbetar främst på uppdrag av gatu- och samhällsmiljönämnden och ansvarar för byggande, drift och underhåll av kommunens gator, parker och naturområden. 

Ditt uppdrag

Som enhetschef har du ansvar för personal, verksamhet, arbetsmiljö och budget för enheten trafikreglering och upplåtelser som består av cirka 20 medarbetare. Enheten ansvarar för att handlägga och fatta beslut om olika trafiktillstånd, grävtillstånd samt kommunens lokala trafikföreskrifter. Enheten ansvarar också för trafikdispenser, upplåtelse av allmän plats och parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

I din roll som enhetschef ansvarar du för att enhetens myndighetsutövning genomförs på ett rättssäkert och effektivt sätt samt att den underlättar för näringslivet och medborgare. Enheten arbetar kontinuerligt med att utveckla verksamheten för att korta ned handläggningstider och förbättra Nöjd kundindex (NKI). Vi har kommit långt men vill ständigt bli bättre så du får en viktig roll i att leda det fortsatta utvecklingsarbetet. Med ett coachande ledarskap har du förmåga att utveckla verksamheten genom att skapa förutsättningar för engagemang, samarbete och effektiva arbetssätt. I arbetet har du många kontaktytor både internt inom kommunen och externt med olika aktörer och media.

Du ingår i ledningsgruppen för avdelningen gata park natur och bidrar där till hela avdelningens utveckling.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har chefserfarenhet och är van att leda förändringsarbete på ett framgångsrikt sätt. Det är meriterande om du varit chef inom offentlig verksamhet samt har erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning. 

Som ledare är du trygg i dig själv och drivs av att leda och utveckla verksamhet och medarbetare. Du är initiativ- och ansvarstagande och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Vi ser också att du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Annila Bexelius, 018-727 17 93 (tillgänglig fr o m 9 augusti)

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-specialist Helena Persson Brage, 018- 727 67 05 (tillgänglig fr o m den 16 augusti)

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Saco, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet