Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Samhällsanalytiker

Diarienr:
KSN-2021-01756
Arbetsplats:
Analysenheten
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete med samhällsanalyser och statistik? Vill du arbeta med ett brett spektrum av samhällsfrågor där kunskap lägger grunden för en positiv utveckling? Välkommen till Uppsala kommuns analysenhet!

Analysenhetens uppdrag består i att ta fram och sprida analyser på kommunövergripande nivå samt att stötta kommunkoncernen med metod- och analysstöd. Organisatoriskt tillhör analysenheten avdelningen för kvalitet och planering och är en del av kommunledningskontoret. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter och driver bland annat övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Analysenhetens arbete syftar till att ta fram kunskapsunderlag som bidrar till att skapa goda förutsättningar att utveckla Uppsala. Arbetet sker dels genom årligen återkommande uppgifter, exempelvis framtagande av befolkningsprognos och omvärldsanalys. Dessutom genomförs mer specifika och avgränsade uppdrag utifrån efterfrågan från kommunkoncernen. Utredningsarbetet sker i stor utsträckning i nära samarbete med andra förvaltningar och bolag, men enheten initierar också egna utredningar och analyser. Enheten består idag av sex personer där vi nu utlyser en tillsvidareanställning som samhällsanalytiker med inriktning mot kvantitativa metoder.

Ditt uppdrag

Tillsammans med enhetens övriga medarbetare förväntas du, både i grupp och på egen hand, genomföra kvalificerade analyser inom flera olika delar av kommunkoncernens ansvarsområden. Många av dina arbetsuppgifter innefattar att ta fram och analysera olika typer av datamaterial. Ditt uppdrag kräver därför goda kunskaper om olika statistiska metoder, men du behöver också snabbt kunna sätta dig in i olika sakområden. Du kommer att delta i arbetet med att utveckla kommunens analysarbete, både vad gäller hur organisationen ska arbeta för att genomföra analyser och utforma åtgärder för att effekterna ska optimeras.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsinriktade områden, som till exempel statistik, nationalekonomi, samhällsplanering, kulturgeografi eller liknande som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi ser att du idag besitter en god erfarenhet av att arbeta med samhällsanalyser, liksom en generellt god vana vid att hantera kvantitativt stora och komplexa datamängder. I detta ligger även vana vid arbete med att författa analytiska underlag med både övergripande och fördjupade tolkningar av forskning och relevanta utredningar.

Har du erfarenhet av att på egen hand ha ansvarat för kvalificerade utredningsuppdrag, avancerad statistikbearbetning, liksom av att sammanställa och presentera information på ett pedagogiskt sätt så är det meriterande för tjänsten.

Vi ser även erfarenheter från kommuner eller andra offentliga förvaltningar som meriterande för tjänsten. Arbetet kräver att du behärskar det svenska och det engelska språket obehindrat i både tal och skrift samt att du bör ha goda kunskaper i något/några av de vanliga statistikprogrammen (Stata, SPSS, SAS eller R). Det är även meriterande om du är bekväm med att ta fram och hålla presentationer och kommunicera muntligt. Har du erfarenhet av GIS är det också ett plus.

Som person tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem med hjälp av ett rationellt kritiskt tänkande. Vidare har du en god förmåga att se de långsiktiga konsekvenserna av dina och andras beslut.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Thomas Niedomysl, analyschef, 018-727 74 50

Fackliga företrädare:
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet