Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Förstelärare och Speciallärare till Sverkerskolan

Diarienr:
UBN-2021-03744
Arbetsplats:
Sverkerskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du speciallärarutbildning och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på Sverkerskolan behöver nu tillsätta en förstelärare och speciallärare som har en god ledarskapsförmåga. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället - på riktigt. Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete! 

Sverkerskolan är en skola F-9 som ligger i hjärtat av Luthagen. Lågstadiet är inrymt i två vackra skolbyggnader från början av 1900-talet. Skolan har expanderat uppåt i åldrarna i närliggande lokaler som även de renoverats. Sverkerskolan har länge varit en stimulerande och utvecklande miljö för elever och personal. På skolan finns en lång tradition av pedagogisk utveckling och nytänkande. Skolans medarbetare består av många olika specialistfunktioner som bidrar till en mångfald i kompetens och perspektiv. Att arbeta på Sverkerskolan är sällan tråkigt - det är här det händer.

Läs mer om vår verksamhet här: Sverkerskolan

Ditt uppdrag

Som förstelärare får du möjlighet att göra skillnad genom att med bidra med din kompetens, kunnande och engagemang för att utveckla verksamheten. Du arbetar i huvudsak med undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Utöver detta förväntas du ge kollegialt stöd och utveckla och främja kollegialt lärande genom att leda arbetet med att utveckla undervisningsmetoder som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.
Du kommer som förstelärare att medverka i lärarutbildningen som VFU-handledare.

Som speciallärare på skolan med därtill hörande arbetsuppgifter.
Årskurserna har, när vi är fullt utbyggda, 90 elever per årskurs på mellanstadiet och högstadiet. Skolan har en studio med både elever i särskild undervisningsgrupp och elever i behov av större extra anpassningar eller särskilt stöd under en kortare tid. Som speciallärare med ansvar för studion samordnar du undervisningen för eleverna där. Du ansvarar även för utredningar och åtgärder och eventuella åtgärdsprogram i samarbete med specialpedagog. Undervisningen planeras i samband med ämneslärarna i elevernas årskurser och anpassas av dig utifrån elevernas förutsättningar och behov. Du kommer att rapportera till biträdande rektor.

Din bakgrund

För att arbeta som förstelärare och speciallärare hos oss krävs det att du har speciallärarutbildning. Vi ser även att du har lärarlegitimation för de årskurser och ämnen som avses i tjänsten. Vidare har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Du har erfarenhet av en eller flera anställningar inom skolväsendet ( minst 4 år, ska styrkas genom dokumentation), erfarenhet av att ha visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat samt erfarenhet av att ha bedömts som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Har du erfarenhet av arbete i särskild  undervisningsgrupp och specialpedagogutbildning är det meriterande.

Du har en god ledarskapsförmåga samt är pedagogisk och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du en person som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer och du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Erik Landfeldt, biträdande rektor, 073-423 55 79

Fackliga företrädare:
LR, Håkan Elfström, 076-696 67 38 
Lärarförbundet, Kajsa Gustafsson, 076-696 60 12 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-10 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet