Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Fältsekreterare

Diarienr:
SCN-2021-00289
Arbetsplats:
Uppsala Ungdomsjour
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Det bästa med det här jobbet är att ständigt ställas inför nya, spännande utmaningar, att ingen dag är den andra lik och att arbetet gör stor skillnad för många människor. 

Uppsala Ungdomsjour är en del av socialtjänstens Insatser för barn och unga. Uppsala Ungdomsjour är en enhet utan myndighetsutövning som jobbar med uppsökande och förebyggande arbete på fältet i samverkan med bland annat skola, socialtjänst och polis & fritid. Enheten består av flera samordnare, fältsekreterare, socialarbetare på fältet och kuratorer. Arbetet bedrivs lokalt ute i flera områden i Uppsala samt centralt med samordning olika typer av sociala insatser.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår du i Uppsala Ungdomsjour som Fältsekreterare med ansvarar för delar av det uppsökande och förebyggande barn/ungdomsarbetet i ett lokalt område. I din roll arbetar du som socialarbetare i skolan och samverkar med skolor i ditt närområde och då kring trygghetsfrågor och brottsförebyggande insatser. Du utnyttjar din sociala och kreativa sida i dialoger med ungdomar och andra vuxna.


Ditt arbete bidrar till att skapa trygghet och minska risken för social oro. Syfte med arbetet är att genom formaliserad samverkan öka den tidiga upptäckten av unga i riskzon och därigenom minimera risken att dessa unga faller mellan stolarna.
Målet med arbetet är att unga i riskzon undgår att etableras inom kriminalitet och/eller drogmissbruk eller annat riskbeteende samt aktivt jobba med trygghetsfrågor bland unga.

Fältarbetet går ytterst ut på att tillsammans med skola och övriga aktörer i ett områdesarbete jobba med förebyggande insatser och uppmärksamma och identifiera enskilda ungdomar och utifrån den enskildes behov erbjuda stöd. Som socialarbetare i skolan är du en länk mellan verksamheter, myndigheter, barn och unga samt deras vårdnadshavare.

  • Du kommer jobba som socialarbetare i skolan med livsstilsförändring bland unga och främst 10-16 år
  • Du kommer jobba i team med Uppsala Ungdomsjours samordnare och samverka med övriga socialarbetare på fältet
  • Du kommer tillsammans med skolan och aktörer i områdesarbete identifiera det som sker i det geografiska området och som kan utvecklas till något negativt
  • Du mobiliserar föräldrar och andra goda krafter inom området
  • Du kommer jobba nära socialförvaltningens avdelning för barn & unga myndighet samt övriga verksamheter inom barn & unga insatser.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har socionomutbildning. Det är dessutom meriterande om du har signs of safety. Du ska ha minst 2 års arbetslivserfarenhet inom socialt arbete med barn och unga och erfarenhet av fältarbete och mångkulturellt arbete. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av arbete inom socialtjänst och/eller arbete inom skola. 
Du ska ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt ha B-körkort. Det är även positivt om du har övrig språkkompetens.

Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och grupp. Vidare är du en person som samarbetar bra med andra människor.
Sist men inte minst söker vi dig som är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Hilde Wiberg enhetschef 018-727 59 09.

Facklig företrädare:
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: 2 visstidstjänster under ett läsår Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet