Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Specialisthandläggare till Teamet för hedersrelaterat våld

Diarienr:
SCN-2021-00216
Arbetsplats:
Teamet för hedersrelaterat våld
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en erfaren socionom som är intresserad av att arbeta med hedersrelaterad problematik 0 - 20 år? Trivs du på en arbetsplats med omväxlande arbete, där ingen dag är den andra lik? Då ser vi fram emot din ansökan!

Uppsala kommun förstärker arbetet inom området hedersrelaterad problematik över flera förvaltningsgränser samt ett partnerskap med TRIS (Tjejers rätt i samhället och som är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening). 
Vi söker därför en specialisthandläggare till teamet för hedersrelaterat våld.  

Teamet innefattar 6 socialsekreterare och en specialisthandläggare och har sin organisatoriska tillhörighet till ungdomsenheterna med en ansvarig enhetschef.

Ditt uppdrag

Teamet handlägger alla ärenden från början till slut med hedersrelaterad problematik.
Arbetet innebär att du tillsammans med teamet och enhetschef arbetar med att utveckla och förbättra våra processer och arbetssätt. Du kommer också att arbeta med samverkan och information till samarbetspartners, andra verksamheter som kommer i kontakt med barn och unga samt ge råd och stöd via telefon till både professionella och allmänheten i frågor som rör hedersrelaterat våld.
  
Hos oss erbjuds du ett väl avgränsat uppdrag där du har ett bra vardagsnära stöd samt har tillgång till administrativa resurser.


Som specialisthandläggare har du inte några egna individärenden utan stöttar och handleder övriga kollegor och är medhandläggare i mer komplicerade ärenden. Du ansvarar för att säkerställa rättssäkerheten och handläggningsprocessen i ärendena. Dessutom har du ett ansvar för att driva och stödja myndighetsarbetet samt bistå enhetschefen i utvecklings- och kvalitetsarbetet. I tjänsten som specialisthandläggare ingår även att leda och fördela arbetet i teamet, introduktion av nya medarbetare samt att kunna vara föredragande vid individutskott och förvaltningsdomstol.  

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen med flerårig erfarenhet, minst 5 år, av myndighetsarbete med barn och unga. Du har även erfarenhet av barnens situation i ärenden gällande hedersrelaterad problematik, våld i nära relation, krishantering och samtal med barn/unga och deras familjer. Du har god erfarenhet av dokumentation inom myndighetsutövning i socialt arbete. Vi ser gärna att du har utbildning och kunskap i BBIC (barns behov i centrum) och Signs of safety. Det är en förutsättning för tjänsten att du har B-körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska, om du behärskar andra språk utöver dessa är det meriterande.  
  
Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och är lugn och samlad med förmåga att fokusera på rätt saker. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt har en god samarbetsförmåga
För rollen som specialisthandläggare behöver du också ha förmåga att skapa engagemang och delaktighet samt leda gruppen mot gemensamma mål.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Johanna Trost, enhetschef, 018-727 63 51
Emelie Holmgren, specialisthandläggare, 018-727 53 17  
Sandra Sjöblom, HR-specialist, 018-727 67 03  

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24 
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet