Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Lärare fritidshem

Diarienr:
UBN-2021-01975
Arbetsplats:
Pluggparadiset
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta med pedagogik, undervisning och samverkan på en arbetsplats som kännetecknas av bra laganda, väl utarbetade arbetsrutiner, en tillåtande kultur med högt i tak, öppen och tydlig kommunikation mellan medarbetare och gott samarbete mellan olika enheter? Då bör du söka tjänsten som lärare fritidshem hos oss på Pluggparadiset!

Pluggparadiset är en kommunal grundskola för årskurserna F-6. Skolan har till hösten ca 390 elever och 40 medarbetar som samarbetar för att alla elever ska lyckas. Skolans elever har hög måluppfyllelse och personalomsättningen är låg. Vi har ett väl fungerande fritidshem med engagerad personal som arbetar utifrån styrdokumenten. Skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam med skolsköterska, skolpsykolog, skolkurator och skollogoped och speciallärare samt med representation från fritidshemmet.
Skolan har ett gott samarbetsklimat i kollegiet. Skolan är belägen i Storvreta ca 15 km norr om Uppsala. Goda bussförbindelser samt Upptåget finns att tillgå.

Läs om skolan

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att samverka med lärarna i F-3 i huvudsak och vara med och planera för elevernas lärande och sociala utveckling. Det ingår även att kommunicera med övrig fritidspersonal, övriga medarbetare, elever och vårdnadshavare, ansvara för vår fritidsverksamhet tillsammans med vår nuvarande ansvariga lärare samt fungera som pedagogisk resurs under skoldagen där du kommer att bedriva viss undervisning.

I uppdraget ingår även att:

  • delta i möten med Fritidshemmets personal för att samplanera och diskutera praktiska frågor
  • skapa goda relationer till eleverna
  • analysera och följa upp det egna arbetet
  • arbeta med digitala hjälpmedel
  • dokumentera
  • delta i fortbildning i aktuell metodik.

Din bakgrund

Du som söker jobbet som lärare fritidshem på Pluggparadiset måste ha svensk lärarlegitimation i fritidshemmet. Det är också ett krav att du har erfarenhet av arbete på fritidshem. Därutöver kräver tjänsten god kännedom om skolans styrdokument samt grundskolans läroplan.
Vi ser det som meriterande om du som söker har deltagit i Skolverkets webbkurs om utomhusdidaktik och behörighet att undervisa i något eller några av skolans ämnen. Det är även ett stort plus om du har goda IT-kunskaper.

Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.
Vidare söker vi dig som planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du är en person som är lugn och samlad i pressade situationer. Du samarbetar bra med andra människor.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulrika Nissemark, rektor, 072-519 65 03.

Facklig företrädare:
Lärarnas riksförbund Helena Dübeck, 018-727 24 23 
Lärarförbundet Louise Plobeck, 018-727 24 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-09 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet