Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Skolkurator till Katedralskolan

Diarienr:
UBN-2021-01974
Arbetsplats:
Katedralskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du socionomexamen och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på Katedralskolan behöver nu tillsätta en skolkurator med förmågan att sätta dig in i andras perspektiv och förstå deras situation. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället – på riktigt. Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete!

Katedralskolan är Uppsalas största gymnasieskola med över 1400 elever. På skolan erbjuds utbildningar inom Barn- och fritidsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Humanistiska programmet och International Baccalaureate samt språkintroduktion (IMS). Med anor från 1200-talet omsätter vi vår rika historia i vår ständiga strävan efter att erbjuda en verksamhet som ligger i framkant av den pedagogiska utvecklingen. Inom IMS arbetar vi aktivt med alla delar av det reglerade uppdraget. Vi erbjuder våra drygt 100 elever på språkintroduktion undervisning på samtliga nivåer (1-4) samt alfabetiseringsgrupper. Vid Katedralskolan erbjuds även central mottagning och kartläggning för den kommunala gymnasieskolans IMS-organisation.

Läs om skolan

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att i samarbete med övriga yrkeskategorier på skolan utveckla och upprätthålla en god lärmiljö för elever på språkintroduktion såväl på grupp- som individnivå. Med fokus på framförallt det förebyggande arbetet sker det systematiska kvalitetsarbetet i samverkan med övrig elevhälsopersonal på skolan.

Din bakgrund

För att söka tjänsten ska du ha socionomexamen och erfarenhet av arbete som skolkurator inom gymnasieskolans språkintroduktion. Därutöver kräver arbetet kunskap om skolans och elevhälsans styrdokument. Det är meriterande om du har erfarenhet av samverkande arbete mellan skola och externa aktörer inom elevhälsans område. I övrigt ser vi gärna att du är en person som drivs av möjligheten att få jobba med kompetenta kollegor och att ha ett jobb som gör skillnad.

Du har god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och förstå deras situation. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Vidare är du en person som planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.
Sist men inte minst söker vi dig som samarbetar bra med andra människor. Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Andreas Widmark, rektor, 018-727 98 11.

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-01 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet