Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Lärare i slöjd åk 3-9

Diarienr:
UBN-2021-01906
Arbetsplats:
Västra Stenhagenskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Det bästa med det här jobbet är att ständigt ställas inför nya spännande utmaningar, att få vara med och utbilda framtidens medborgare och att arbetet är väldigt mångsidigt. Du har en unik möjlighet att få arbeta på en skola med stort driv och eleven i centrum. Vår ambition är att alla elever ska hitta sin unika egenart, utvecklas och trivas under sin skolgång. Du får också stora möjligheter att utveckla slöjdämnet tillsammans med ämneskollegor. 

Västra Stenhagenskolan är en grundskola åk F-9, med ca 440 elever. På låg och mellanstadiet är det en klass per årskurs och på högstadiet tre. Skolan har en liten undervisningsgrupp.
Bland personalen är engagemanget och kompetensen stor. På skolan finns ett stort driv för utveckling och intresse för aktuell skolforskning. Vi jobbar hela tiden för att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla elever. Skolans elevhälsoteam har en central plats på skolan med målet att ge lärare och elever förutsättningar att lyckas på bästa sätt. Enheten har sex förstelärartjänster som tillsammans med skolledning arbetar med skolutveckling.
Västra Stenhagens fritidshem tar vid när skoldagen är slut för eleverna på lågstadiet. Personalen på fritids är väl sammansvetsade och jobbar med ständig utveckling. Närhet till natur, tillgång till träslöjdssal, textilslöjdssal, ateljé och en stor sporthall möjliggör en stor variation för barnen. 

Västra Stenhagenskolan är en skola med ett mångsidigt arbete för att ge varje elev möjligheter att nå sin potential. Skolan ligger centralt beläget i Stenhagen, några kilometer från centrala delarna av Uppsala. Det finns goda bussförbindelser och även cykelväg till skolan. Stadsbiblioteket har filial i lokalerna och en fin idrottshall finns att tillgå. Skolans ändamålsenliga och trevliga och fräscha lokaler har naturen runt knuten vilket ger stora möjligheter till uteaktiviteter.

Läs om skolan

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att planera och genomföra undervisning enligt läroplanen och uppmuntra elevernas kreativitet och kunskapsbyggande. Att bedriva en anpassad pedagogisk verksamhet utifrån både individens och gruppens behov och förutsättningar samt bidra till att utveckla skolans lärmiljö tillsammans med elever och övrig personal är centralt. Att vara med och utveckla och förfina slöjdämnet på skolan är också en viktig del i arbetet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i årskurs 3-9 och erfarenhet av undervisning och arbete på grundskola. Vidare har du god kännedom om skolans styrdokument samt grundskolans läroplan, goda kunskaper i Office-paketet, goda muntliga och skriftliga kunskaper svenska språket, goda datorkunskaper och bred ämneskompetens. Du drivs av att få ta stort eget ansvar och möjligheten att utvecklas i din yrkesroll.
Det är meriterande om du har kunskaper i andra språk än svenska och engelska och/eller erfarenhet av att arbeta som lärare 3-9 och arbete med språkutvecklande arbetssätt.

Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Vidare är du en person som är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.
Sist men inte minst söker vi dig som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Markus Holgersson, rektor 018-727 81 18

Facklig företrädare:
Maja Back Lakic - Lärarförbundet 018-727 88 25
Maria Jadinge Trygg - Lärarnas Riksförbund 017-727 88 25.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-16 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet