Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Skolsköterska till Björklinge och Skuttunge skolområde

Diarienr:
UBN-2021-01899
Arbetsplats:
Björklinge och Skuttunge skolområde
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete som skolsköterska och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som skolsköterska. Björklinge-Skuttunge skolområde erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till avancemang. Välkommen med din ansökan!

Björklinge och Skuttunge skola ligger med naturen inpå knuten 2 mil norr om Uppsala. Skolorna är två f-5 skolor med tillhörande fritidshem. Idag går drygt 470 elever på Björklinge skola och drygt 115 elever på Skuttunge skola. Tillsammans bildar skolorna Björklinge-Skuttunge skolområde som leds av samma skolledning, ledningsgrupp och har ett gemensamt elevhälsoteam. Skuttunges elever har en del av sina ämnen på Björklinge skola. 

I skolområdet är vi ett trevligt elevhälsoteam med högt i tak som nu söker ersättare för vår skolsköterska som nu ska gå i pension. Vi strävar efter ett förebyggande och hälsofrämjande arbete samt likvärdig tillgång till elevhälsans insatser. Som skolsköterska hos oss deltar du i kommunens nätverk för skolsköterskor. Vi erbjuder mentorskap från annan skolsköterska i kommunen.

Här kan du läsa mer om Björklinge skola
Här kan du läsa mer om Skuttunge skola

Ditt uppdrag

Som skolsköterska hanterar du skolsköterskeuppdrag i vårt skolområde. Dina främsta arbetsuppgifter är främjande och förebyggande elevhälsoarbete på såväl organisations- grupp och individnivå och med goda förutsättningar att själv påverka och utveckla arbetets innehåll. Vår nuvarande skolsköterska har även deltagit i skolans trygghetsgrupp samt haft stödsamtal för elever.

Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam och ha ett nära samarbete med lärare, vårdnadshavare och myndigheter utanför skolan och arbeta med förebyggande elevhälsoarbete genom hälsosamtal och hälsoundersökningar enligt Uppsala kommuns basprogram för elevhälsans medicinska insats. Det ingår även att vaccinera enligt det allmänna vaccinationsprogrammet för barn, erbjuda elever enklare sjukvårdsinsatser samt mottagning tillsammans med skolläkaren

I uppdraget ingår även att:

  • ha regelbunden kontakt med lärare
  • delta i viss yrkesspecifik fortbildning
  • agera kvalificerad samtalspartner
  • bidra till elevhälsans utveckling
  • ha kontakt med vårdnadshavare i olika ärenden.
Du förväntas delta i det tvärprofessionella arbetet i Björklinge- och Skuttunges elevhälsoteam. Du arbetar nära vår skolledning, skolpsykolog/kurator, speciallärare, logoped samt skolläkare.

Din bakgrund

Vi söker dig som har sjuksköterskelegitimation med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller examen från skolsköterskeprogrammet. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som skolsköterska, arbete med barn och unga samt av arbete inom kommunal skolverksamhet. Du behöver ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, god datorvana samt inne ha B-körkort.

Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du en person som uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och grupp. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Sist men inte minst söker vi dig som är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Du samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Kristina Söderlund, rektor, 070 856 30 84
Anna Kristoffersson, biträdande rektor, 072 468 25 83
Karin Mann biträdande rektor, 072 468 25 84
Marie Wahlman, samordnare skolsköterska Uppsala kommun, 018-727 20 02.

Facklig företrädare: Vårdförbundet Uppsala, Kristian Hjertén, 0771-420 420. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet