Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Arbetsterapeut till Karl- Johansgården

Diarienr:
ALN-2021-00190
Arbetsplats:
Karl-Johansgården
Förvaltning:
Äldreförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du arbetsterapeut och på jakt efter nya, omväxlande, meningsfulla och utmanande arbetsuppgifter? På Karl-Johansgården får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad – på riktigt. Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete!

Karl-Johansgårdens äldreboende består av 92 vårdplatser, både för demensvård och omvårdnad. Verksamheten är beläget i stadsdelen svartbäcken centralt i Uppsala. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling genom ombudsroller och nätverk. Som arbetsterapeut kommer du att ingå i flera olika team där du samarbetar med olika professioner såsom fysioterapeut, husläkare, vårdhundsförare, Sylviasyster och sjuksköterskor och undersköterskor.

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter är mångfacetterade där du får förmånen att se till hela individens livssituation & livshistoria. Gemensamt för dina arbetsuppgifter är att du arbetar med äldre som varit med ett helt liv och nu behöver extra omtanke.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • aktivitetsförmågebedömning
  • aktivitetsträning med uppföljning och utvärdering
  • hjälpmedelsutprovning/ förskrivning
  • förflyttningsutbildning för omvårdnadspersonal
  • guida, instruera och handleda omvårdnadspersonal
  • skapa god kontakt med vårdtagare och anhöriga
  • föra journal i Siebel.
Arbetstiden är förlagt dagtid måndag-fredag.

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom äldreomsorg. Då dokumentation och kommunikation är en viktig del i arbetet behöver du ha god förmåga att uttrycka dig väl både i tal och skrift samt vara van att använda dator. Har du kunskaper i i systemen Siebel, Senior Alert, flexite och Microsoft Office-grundpaket ses det som meriterande.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samtidigt som du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Dessutom är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Utöver detta samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Katarina Levi, verksamhetschef, 018-727 65 81
Johan Lagvik, verksamhetschef, 018-727 26 20.

Facklig företrädare: Sveriges Arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet