Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Förskollärare till Petterslunds förskola

Diarienr:
UBN-2021-01861
Arbetsplats:
Petterslunds förskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du intresserad av att arbeta på en förskola där du på ett inflytelserikt sätt får ta plats och där lekfullt lärande värdesätts? Vill du vara en del av ett arbetsteam där man dagligen arbetar för att skapa en rolig, trygg och lärorik miljö för barnen? Välkommen med din ansökan till tjänsten som förskollärare! 

Petterslunds förskola öppnar på nytt i nyrenoverat hus i augusti. Förskolan är liten och kommer bestå av tre avdelningar. Vi håller nu till på Ringarens förskola och barnen kommer flytta med oss tillbaka efter sommaren. Förskolan ligger centralt med närhet till parker och bussförbindelser och bibliotek.

Läs om förskolan

Ditt uppdrag

Du ska arbeta aktivt för att skapa en omsorgsfull och utvecklande utbildning för varje barn. Du förväntas ha det nationella uppdraget som utgångspunkt och ska därför vara förtrogen med styrdokument som du tillsammans med arbetslaget konkretiserar. Du förväntas att ansvara för undervisningen och bidra till att utbildningen är trygg, rolig och lärorik för alla barn som deltar. Du ansvarar för att varje barns utveckling dokumenteras, följs upp, analyseras och utvärderas för att synliggöra att utbildningen som erbjuds sker i enlighet med styrdokumentens intentioner. Du förväntas skapa en stimulerande och utvecklande verksamhet där barnet står i centrum.
Ditt uppdrag som förskollärare innebär ett ansvar att leda arbetslagets kvalitetsarbete. Vi har ett reflekterande arbetssätt där pedagogisk dokumentation stödjer oss i att göra nya upptäckter.
Förmågan att skapa hållbara relationer till både barn, kollegor och vårdnadshavare är en förutsättning för en demokratisk arbetsmiljö där både barn, kollegor och vårdnadshavare har inflytande. Vi lägger stor vikt på förmågan att samarbeta och kommunicera för att skapa en trygg, rolig och utvecklande arbetsmiljö för både barn och vuxna.
Du kommer till kollegor som brinner för sitt uppdrag och Du erbjuds en tjänst med goda möjligheter till fortbildning och utveckling i din pedagogroll.
Som anställd hos oss får du arbetskläder för utomhusbruk, fria pedagogiska måltider, friskvårdsbidrag samt goda möjligheter till kompetensutveckling

Din bakgrund

Vi söker dig som har förskollärarexamen och är väl förtrogen med styrdokumenten samt har förmåga att omsätta dem i praktikensamt, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, goda kunskaper i TAKK och användandet av bildstöd och  IT-kunskaper samt att arbeta med Ipad. Det är meriterande om du har ledarskapsförmåga och erfarenhet i yrket. Vi tror att du som drivs av att få ta stort eget ansvar och möjligheten att få jobba med kompetenta kollegor kommer att trivas extra bra hos oss.

Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du en person som uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och grupp. Du samarbetar bra med andra människor.
Sist men inte minst söker vi dig som leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Marie Jernqvist rektor  018-727 26 68

Facklig företrädare:
Lärarförbundet Göran Blomberg, 018-727 24 77

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 75-100% Tillträde: 2021-08-02 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet