Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Systemutvecklare / integratör e-tjänster

Diarienr:
KSN-2021-01002
Arbetsplats:
Systemförvaltningsenhet 3
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Intresserad av att arbeta med verksamhetsnära uppdrag till nytta för dem som bor, verkar och vistas i Uppsala kommun? Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta med integrationer och digitala tjänster för dialog och samverkan med medborgare och näringsliv, transparens och tillgänglighet samt digital inkludering. Varmt välkommen med en ansökan. 

Verksamheten för e-tjänster är under uppbyggnad och ger dig möjlighet att vara med och påverka utformning och arbetssätt. Digital transformation är ledordet för Uppsala kommun och skapandet av samhällsnyttiga digitala tjänster kommer stort. Här kommer du att få möjlighet att jobba med många nya intressanta saker.

Kommunledningskontorets IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Vårt uppdrag är att finnas nära verksamheterna och bidra till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen ska med hög kunskap om och förståelse för verksamhetsbehov, bära den komplexitet som IT-relaterad verksamhetsutveckling i stora organisationer innebär. IT-staben bidrar med långt mer än tekniska lösningar och finns som en naturlig del av ledningsstödet till förvaltningar och bolag.

Läs mer om Uppsala kommun
Nyfiken på Uppsala kommuns gemensamma värdegrund?

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare/integratör jobbar du i första hand inom .NET och C# och ansvarar för att utveckla stabil och säker kod med fokus på backend. Du har många olika kontaktytor i arbetet där du arbetar med kravställningar och har möten med olika delar av verksamheten för att lyssna in behov. Du kommer ges möjlighet att arbeta med intressanta uppdrag inom systemförvaltning, systemutveckling och integration.

För att trivas och bli lyckosam i rollen som systemutvecklare/integratör så behöver du ha erfarenhet av Microsoft programmeringsspråk och databaser. Ett plus är om du är "teknisk allätare" det vill säga har ett tekniskt intresse och god förståelse av olika tekniska miljöer.

Tjänsten är placerad på IT-staben, förvaltningsobjekt "tjänsteplattform/e-tjänster" och innefattar utöver utveckling och förvaltning av befintliga integrationer även nyutveckling och projektdeltagande.

Vi ser gärna sökande med en naturlig fallenhet för att hitta lösningar, kontinuerligt förbättra processer och kravställa mot andra system och aktörer.

Din bakgrund

Vi söker dig med goda kunskaper i C#, .NET och SQL-server och mångårig yrkeserfarenhet av systemutveckling. Som grund har du en högskoleutbildning med inriktning systemutveckling, exempelvis civilingenjör inom datavetenskap, eller annan utbildning som kan bedömas relevant för tjänsten.

Om du dessutom har någon av följande erfarenheter är det meriterande: 

  • arbete med backend och API:er 
  • PowerShell, VBA och Mapforce
  • arbetat i en politiskt styrd organisation
Som person har du en utmärkt förmåga att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat och är bra på att strukturera, planera och prioritera. Vi värdesätter din goda samarbetsförmåga och intresse för att utvecklas tillsammans med andra. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Enes Ramovic, enhetschef, 072-469 06 76
Niklas Kronvall, Objektledare-IT, 0766-95 99 66
Kajsa Angerdal, HR-specialist rekrytering, 072-593 28 06

Fackliga företrädare:
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16 alt. 018–7272440
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet