Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Energi- och klimatrådgivare

Diarienr:
GSN-2021-01028
Arbetsplats:
Avdelningen plan och bygg - område bygglov/inspektion/EKR
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för miljön genom att sprida kunskap om hur vi kan minska energianvändningen och klimatpåverkan!

Vår energi- och klimatrådgivning stöttar privatpersoner, föreningar samt små och medelstora företag som vill göra en förändring i sin energianvändning och klimatpåverkan. Hos oss blir du en del av ett team med engagerade rådgivare som arbetar med allt från solceller till mobilitet och medborgarengagemang. Du kommer att vara stationerad i Uppsala och arbeta med rådgivning och projekt i de åtta kommunerna Uppsala, Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Älvkarleby och Östhammar.

Läs mer om oss på ekrul.se

Ditt uppdrag

Som energi- och klimatrådgivare är ditt huvuduppdrag att stötta privatpersoner, organisationer och företag i energi- och klimatfrågor. Frågor som rör solceller, värmepumpar, elbilsladdare, uppvärmningssystem och energieffektivisering hör till vardagen. Utöver inkommande frågor från invånare arbetar vi också med att initiera, planera och genomföra projekt. Det omfattar att arrangera evenemang, nätverka på företagsevent och delta vid mässor. Att bidra med idéer för vidareutveckling av våra projekt och ökad kännedom om vår verksamhet är också en del av arbetet. I tjänsten förekommer ibland arbete på kvällar och helger.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom energi och klimat eller motsvarande utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig. Det är meriterande om du dessutom har utbildning inom något/några av områdena förnybar energiproduktion, kommunikation eller projektledning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med energi- och klimatfrågor. Det är också meriterade om du har erfarenhet inom något/några av områdena rådgivning, kommunikationsarbete, projektledning eller kampanjer för allmänheten, gärna brett inom klimat, miljö och/eller hållbarhet. Erfarenhet av att arbeta i offentlig förvaltning är också meriterande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska samt även goda IT-kunskaper. B-körkort krävs för tjänsten.

Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt har god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer och är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vi ser också att du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt att du är initiativtagande och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Johan Forsberg, enhetschef, 018-726 02 30

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 05

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet