Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Socialsekreterare till barn- och ungdomsenheter

Diarienr:
SCN-2021-00136
Arbetsplats:
Utredningsenhet BoU myndighet
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Pandemin förstärker befintlig utsatthet hos barn och ungdomar i familjer med våld, missbruk eller annan problematik. Det finns en oro för hur ökad isolering och minskat stöd leder till negativ påverkan och vi har behövt hitta nya arbetssätt för att hjälpa och stötta utsatta barn och familjer. Är du utbildad socionom och intresserad av ett arbete där du gör skillnad på riktigt? Välkommen med din ansökan!

På socialförvaltningen i Uppsala finns myndighetsutövning och insatser under samma tak och vi har en stor bredd av verksamheter i egen regi, till exempel HVB-hem, familjeenheter, öppenvård och en mängd behandlingsinriktningar. Med hjälp av en samordningsfunktion mellan myndighet och insatser hittar vi snabbt rätt hjälp för varje individ och höjer effektiviteten i det sociala arbetet. Vi satsar på kompetensutveckling, flexibel arbetstid och flera karriärvägar för våra socialsekreterare.

Ditt uppdrag

Som socialsekreterare kommer du att träffa barn, ungdomar och deras familjer och utreda behov av insatser utifrån socialtjänstlagen och lagen om vård av unga. I arbetet ingår också att fatta beslut om och följa upp öppna insatser och placeringar i familjehem eller HVB. Det är ett händelsestyrt och omväxlande arbete som innebär samtal och hembesök såväl som dokumentation och att skriva utredningar.

Vi arbetar enligt BBIC och Signs of Safety i nära samverkan med barnet och övriga parter. Vårt arbete vilar på en systemisk modell där familj- och nätverksarbete är viktiga delar för barnets utveckling. På varje enhet arbetar ungefär 8 socialsekreterare, en enhetschef och två specialisthandläggare. Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor vilket ger ett värdefullt utbyte och yrkesmässig personlig utveckling.

Våra enheter ligger centralt på Hamnesplanaden med några minuters gångavstånd från Uppsalas resecentrum.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen och gärna tidigare erfarenhet av socialt arbete eller utredningsarbete inom barn och ungdom. Om du har utbildning eller erfarenhet inom BBIC och Signs of Safety ser vi det som meriterande. Det är viktigt att du har vana vid olika datorprogram och system samt B-körkort.

Du är bra på att sätta dig in i och förstå andras perspektiv och situation. Du lyssnar, kommunicerar och vägleder andra på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare är du en person som är lugn och samlad i situationer som kräver det och fokuserar på rätt saker. Du har också god samarbetsförmåga och trivs med att organisera, planera och skapa struktur i ditt arbete.

Upplysningar

Då vi utlyser flera tjänster kommer vi att kalla till intervjuer under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Om du har frågor om tjänsten eller enheterna är du välkommen att kontakta:
Leonardo Lamartine, enhetschef, 018-727 49 47
Per Karlström, enhetschef, 018-727 55 67
Sandra Thorngren, enhetschef, 018-727 99 05 

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR - Maria Persson, 018-727 24 24
Vision - Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04 eller 018-727 67 03

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet