Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Utvecklingsledare med inriktning mot kriminologi och analys

Diarienr:
KSN-2021-00430
Arbetsplats:
Trygghet, brottsförebyggande och säkerhet
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du ha ett omväxlande och meningsfullt arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Uppsala Kommun något för dig.

Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor ges utvecklingsmöjligheter, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten inom kommunen.

Enheten för trygghet, brottsförebyggande och säkerhet ansvarar bland annat för samordning av brotts- och skadeförebyggande arbete på en strategisk nivå, inklusive myndighetssamverkan, samt om personsäkerhet för kommunanställda och förtroendevalda och samordning av försäkringsfrågor, kamerabevakning och ordningsvakter. Enheten tar också fram beslutsunderlag, lägesbilder, rapporter, styrdokument, orsaksanalyser och utredningar inom området, samt verkar kunskapshöjande och stödjande för kommunens olika verksamheter genom, workshops, riskanalyser, rådgivning och vägledning.

Nu söker vi två utvecklingsledare med inriktning mot kriminologi för att stärka upp vår enhet. Vi vänder oss dels till dig som har gedigen erfarenhet med ett antal år inom professionen och till dig som nyligen har påbörjat din yrkesbana, gärna med viss inriktning mot välfärdsbrottslighet. Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under ett stort mått av eget ansvar. Som utvecklingsledare arbetar du ofta som en av flera i ett ärende eller i ett större team. Arbetet kan också bedrivas helt självständigt och omfattar då ett ansvar för alla delmomenten i ett pågående uppdrag.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att:

  • Sammanställa statistisk och inhämta uppgifter internt och externt i förhållande till brottslighetens orsaker och struktur för att skapa kort- och långsiktiga effekter för att minska brottsligheten och öka tryggheten
  • Sammanställa analyser av brottsmönster i förhållande till övergripande samhälleliga påverkansfaktorer i det stora perspektivet, gärna med anknytning till forskning.
  • Avgöra betydelsen av varje enskild information, dra slutsatser, bedöma samband mellan variabler och sammanfatta uppgifter till praktisk omsättning och leda aktiviteter som kan förebygga brott.
  • Bygga upp, samordna och utveckla vår förmåga att hantera ekonomisk brottslighet och oegentligheter i välfärden som kommunen ansvarar för i samverkan med andra myndigheter.
  • Arbeta med uppföljning av befintliga projekt inom ramen för trygghet och brottsförebyggande och säkerhetsarbete inom kommunen.
  • Utveckla och integrera kriminologiska perspektiv.

Din bakgrund

Vi söker dig som har ett stort intresse för samhällsfrågor och har en universitets/högskoleexamen inom, kriminologi, juridik, statsvetenskap, ekonomi på kandidatnivå alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper i engelska (muntligt och skriftligt) är ett krav.

Det är meriterande om du har arbetat med analys och planering, samt uppföljningsarbete på strategisk nivå. Har du tidigare arbetat med utredning av ekonomisk brottslighet eller felaktiga utbetalningar är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete, av databashantering och källor, av handläggning/utredningsarbete inom statlig myndighet och av att genomföra utbildningsinsatser och delge information.

Du är bra på att hitta den mest effektiva lösningen. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare är du en person som lyssnar aktivt på andra och anpassar dig till situationen och mottagaren.

Sist men inte minst söker vi dig som har lätt för att skapa nya kontakter. Du förstår din roll utifrån helheten och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Sofia Westring enhetschef 018-727 64 15

Facklig företrädare:
Vision Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta den person som finns angiven i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet