Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Enhetschef till Uppsala kulturskola

Diarienr:
KTN-2021-00068
Arbetsplats:
Kulturskolan
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Nu söker vi en enhetschef som har erfarenhet av pedagogisk eller konstnärlig verksamhet och som vill utveckla Uppsala kulturskola tillsammans med oss. Drivs du dessutom av att ge barn och unga möjlighet att arbeta med olika estetiska uttryckssätt på sin fria tid, då är tjänsten rätt för dig!

Uppsala kulturskola är en del av kulturförvaltningen i Uppsala kommun. Vi bedriver undervisning i instrumentalspel, bild & form, dans, teater, sång, kör och orkester/ensemblespel för barn och ungdomar i Uppsala mellan 6 – 20 år.

Verksamheten bedriver också El Sistemaverksamhet, en kostnadsfri kör- och orkesterverksamhet på fyra grundskolor. Vi samarbetar med grundskolor kring prova på och uppdragsverksamhet.

Vi finns i centrala Uppsala och på ett 40-tal platser runt om i kommunen och har ett 90-tal medarbetare. Våra pedagoger är högskoleutbildade och undervisar individuellt och i grupp beroende på ämne, stadium och ålder i nära dialog med eleven. Inom ämneskurserna har vi drygt 3000 elevplatser och vi genomför runt 200 föreställningar och konserter om året. Sedan januari ansvarar kulturskolan också för området "kultur i skola och förskola".

Läs mer om Uppsala kulturskola här

Ditt uppdrag

Du har ledningsansvar för en av de tre enheterna i Uppsala kulturskola, vilket innefattar ansvar för verksamhet, personal (ca 25 personer), arbetsmiljö och ekonomi. Som enhetschef ingår du i kulturskolans ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen.

Uppdraget innebär att:
• aktivt bidra till att kulturskolans mål uppfylls
• fortsätta utveckla kulturskolans verksamhet och organisation utifrån det politiska uppdraget
• aktivt arbeta med att nå ut till nya och befintliga målgrupper med kulturskolans verksamhet
• ansvara för schemaläggning av verksamhetens lokaler
• i samråd med lärarna leda arbetet kring stora publika event
• aktivt arbeta med målgruppens/elevernas inflytande

I dialog med avdelningschef, ledning och medarbetare kommer du att arbeta med utvecklingsfrågor inom kulturskolan.

Du kommer att arbeta med:
• stöd till pedagoger och verksamhetens deltagare att nå goda resultat
• ständiga förbättringar, effektiviseringar och digitalisering
• säkerställa att verksamheten präglas av hög professionalitet och utmärkt pedagogik

Kulturskolans verksamhet är till stor del förlagd till sena eftermiddagar/kvällar (undervisning efter skoltid), ibland helger (konserter, föreställningar och evenemang). Det innebär att arbetstiden varierar.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete inom pedagogisk eller konstnärlig verksamhet och som har pedagogisk eller konstnärlig högskoleexamen alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten. Vi ser att du har erfarenhet som ledare exempelvis som samordnare, ämneslagsledare, teamledare eller liknande. Har du erfarenhet som chef med ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö eller har annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig så är det en fördel likaså om du har ledarskapsutbildning.

Vidare ser vi att du har intresse för att leda och utveckla en organisation samt att du har intresse för pedagogiskt ledarskap. Goda IT-kunskaper och vana att arbeta med olika administrativa system är ett krav.

Vi uppskattar även erfarenhet från följande områden, som vi finner meriterande:

  • att leda specialister
  • av arbete inom en politiskt styrd organisation
  • av strategiskt arbete
  • av pedagogiskt ledarskap
  • att leda arbetet kring publika event
  • av digital undervisning

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Ella-Kari Norberg Åberg, avdelningschef, 018-727 20 77

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta: 
Jessica Ededal, hr-specialist, 018-727 12 92

Facklig företrädare:
Lärarförbundet Louise Plobeck 018-727 24 95
Lärarnas Riksförbund Helena Dübeck 076-798 30 65
DIK Marianne Skoglund 018-727 57 09
Vision Tommy Törnberg 018-727 24 33
Kommunal 010-442 88 16
Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson, 018-727 24 24

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=[/url]

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta den person som finns angiven i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet