Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Arbetsterapeut till Svartbäcksgården, sommarvikariat

Diarienr:
ALN-2021-00069
Arbetsplats:
Svartbäcksgården
Förvaltning:
Äldreförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Svartbäcksgården söker just nu dig som är legitimerad arbetsterapeut och som gärna vill arbeta hos oss under sommaren. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst!

Svartbäcksgården erbjuder korttidsvård och ligger intill Fyrisån i Svartbäcken. Vi tar emot personer med biståndsbedömt behov av korttidsvård i åldrarna 17 och uppåt. Kriterierna för korttidsplats är förutom ett stort omvårdnadsbehov dygnet runt följande: behov av återhämtning och/eller mobilisering, grav kognitiv svikt, behov av avlastning för anhöriga eller behov av utredning av den enskildes möjlighet att bo kvar hemma. Vi har ett samarbete med vårdhundar som tillsammans med sin vårdhundsförare går in och gör insatser. Teamarbete med sjuksköterska, omvårdnadspersonal, sjukgymnaster/fysioterapeuter är en viktig del av ditt jobb. Kontakter med region, biståndshandläggare och så vidare är en del av arbetet.

Här kan du läsa mer om Svartbäcksgården

Ditt uppdrag

Att arbeta som arbetsterapeut innebär i första hand att bedöma och analysera personers förmågor och färdigheter, instruera, handleda och utbilda personal samt anhöriga för att säkerställa effekten av hjälpinsatserna. Dessutom kommer du att utföra aktivitetsbedömningar inför biståndsbeslut, förskriva och prova ut olika typer av hjälpmedel, träffa patienter som har besvär från rörelse- och stödjeorganen, neurologiska diagnoser, smärtrelaterade besvär samt stress och psykisk ohälsa. 

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och har erfarenhet inom yrket. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom kommunalverksamhet. Du behöver också ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Då all dokumentation sker digitalt behöver du ha goda dator- och systemkunskaper och  det är en fördel om du har kunskaper i dokumentationssystemet Siebel.

Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du har förmågan att ta hänsyn till det större perspektivet. Vidare är du en person med förståelse för människors olika förutsättningar och att individer tar till sig kunskap på olika sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Marie Olsson, verksamhetschef, 018-727 66 60

Facklig företrädare: Sveriges Arbetsterapeuter Therese Samuelsson, 018-727 66 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till äldreförvaltningen. Vårt mål är att se till att äldreomsorgens tjänster håller en hög kvalitet och att äldre får den vård de behöver. I vårt uppdrag ingår att samhällsplanera och upphandla tjänster. Tillsammans med oss kan du också jobba med förebyggande och öppna insatser, inom hemtjänst, hemsjukvård, korttidsvård och på vård- och omsorgsboenden. Uppsala är medlem i Världshälsoorganisationens (WHO) nätverk för äldrevänliga städer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2021-08-15 Omfattning: 100% Tillträde: 2021-06-14 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta den person som finns angiven i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet