Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Skolsköterska till Uppsala GS

Diarienr:
UBN-2021-00198
Arbetsplats:
Uppsala GS
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Uppsala GS söker just nu en skolsköterska som vill växa tillsammans med oss. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst!

Uppsala GS är namnet på den kommunala gymnasiesärskolan och består av två skolenheter. En skolenhet är lokalintegrerad med Fyrisskolan och heter Fyrisskolan GS, en andra med Uppsala yrkesgymnasium Jälla och heter Uppsala yrkesgymnasium Jälla GS. Du kommer att arbeta på båda enheterna.

Uppsala GS har cirka 125 elever med olika grad av intellektuell funktionsnedsättning, ibland även kombinerat med andra funktionsnedsättningar. På skolan tjänstgör cirka 80 personer.

Uppsala GS har både nationella och individuellt program samt en korttidstillsyn.

Ditt uppdrag

Elevhälsan mål är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande och verka för att alla elever ska nå målen med utbildningen. I arbetet som skolsköterska genomför du hälsosamtal med elever, arbetar nära och aktivt med undervisande personal och elever och utför enklare sjukvårdsinsatser. Andra arbetsuppgifter är att medverkan vid skolläkarmottagning samt att ha kontakter med andra myndigheter. Som skolsköterska ingår du i elevhälsoteamet och har ett nära samarbete med elever, lärare, vårdnadshavare och skolledning.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård,  hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller som har gått skolsköterskeprogrammet. Har du erfarenhet av arbete med individer som har intellektuell funktionsnedsättning ses det som meriterande. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Det är dessutom en fördel om du har B-körkort.

Du har god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och förstå deras situation. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en person som är lugn och samlad i pressade situationer.
Sist men inte minst söker vi dig med förmågan att organisera, planera och utföra ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du tar dig an ändrade förutsättningar med ett öppet sinne.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Ola Rick, rektor, 018-727 97 95.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-677047. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 80-100% Tillträde: 2021-08-01 eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta den person som finns angiven i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet