Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

 1. I korthet

  Vill du praktisera eller arbeta som studentmedarbetare hos Uppsala kommun? Vi erbjuder dig som går på universitet/högskola eller i vuxenutbildning möjlighet att göra praktik i någon av kommunens verksamheter. Läser du en utbildning på universitet eller högskola kan du söka jobb som studentmedarbetare.

 2. Praktik för dig som går på högskola/universitet eller vuxenutbildning

  Studerar du på universitet/ högskola eller på en vuxenutbildning och är nyfiken på vad Uppsala kommun kan erbjuda? När du gör praktik får du möjlighet att använda dina teoretiska kunskaper i praktiken och få insyn i vad ditt framtida yrke har att erbjuda. Samtidigt får du dela med dig av dina kunskaper till kommunens verksamheter.

  Var noga med att ange för vilken period du söker praktik och inom vilket område.

  Läser du till lärare, förskollärare, sjuksköterska eller annan utbildning där praktik är en del av kursplanen ska du vända dig till din VFU-samordnare.

  VFU inom vård och omsorg  

  VFU lärare  

  Sök praktikplats

  Kontakt

  För mer information kring praktik hos Uppsala kommun, e-posta till praktik@uppsala.se

 3. Arbeta som studentmedarbetare

  Du som har avklarat minst 60 HP på universitetet/högskola och är intresserad av att arbeta några timmar i veckan vid sidan av dina studier kan ansöka till att arbeta som studentmedarbetare. Uppdragen är olika stora, mellan 5 och 15 timmar per vecka, och är en möjlighet för dig att använda dina teoretiska kunskaper i praktiken redan under studietiden. 

  Kontakt

  För mer information kring att vara studentmedarbetare hos Uppsala kommun, e-posta till studentmedarbetare@uppsala.se

 4. Aspirantprogram för dig som socionomstudent

  På socialförvaltningens aspirantprogram får du som socionomstudent möjlighet att varva dina studier med arbete som socialsekreterare. Aspirantprogrammet är ett slags traineeprogram som du kan söka till under sista året på din utbildning.

  Socialförvaltningens aspirantprogram

 5. Skriv uppsats eller examensarbete

  Inom våra verksamheter behandlas frågor kring kommunens utveckling inom till exempel vård och omsorg, förskola och skola, stadsbyggnad och kultur. Det finns många intressanta frågeställningar att utreda, en stor mängd data och en bredd av kompetens att ta del av. Du som börjar närma dig ditt examensarbete är välkommen med din ansökan till Uppsala kommun.

  För mer information om examensarbete hos Uppsala kommun, e-posta Maria Didi.

Nyheter om jobb och karriär

 • Platsutvecklingen i Gottsunda vinner kommunens jämställdhetspris

  Stadsbyggnadsförvaltningens arbete med att involvera unga tjejer när de utformar trygga platser i Gottsunda fick i dag Uppsala kommuns jämställdhetspris. Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism (CEMFOR) vid Uppsala universitet tog samtidigt emot Uppsala kommuns jämställdhetsråds hedersomnämnande.

Kampanjer
 • Jobba som fysioterapeut

  Uppsala kommun behöver dig och din kompetens. Vi växer smart och hållbart. Allt fler vill bo och arbeta i Uppsala. Kom och gör oss sällskap.

 • Jobba som socionom

  Uppsala kommun behöver dig och din kompetens. Vi växer smart och hållbart. Allt fler vill bo och arbeta i Uppsala. Kom och gör oss sällskap.