Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Trafikplanerare till Uppsala kommun

Diarienr:
GSN-2024-02010
Arbetsplats:
Trafikplanering och Reglering
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

På enhet trafikplanering och reglering är vi 14 engagerade medarbetare som ser fram emot att få en ny kollega som vill förstärka vårt gäng! Här får du leda och vara delaktig i många olika projekt där du kan påverka här och nu men också framtiden. Arbetsuppgifterna kräver kompromissvilja och helhetsförståelse för trafik- och samhällsplanering och att du har ett stort intresse för dessa frågor.

Vi är en del av avdelning gata, park, natur på stadsbyggnadsförvaltningen och vår enhet ansvarar för både kort- och långsiktiga planeringsfrågor kring allmän plats, framförallt rörande hållbar mobilitet, trafiksystem, trafiksäkerhet och infrastruktur. Vi har vår arbetsplats i Uppsalas nya stadshus med moderna lokaler och ett riktigt bra pendlarläge, precis intill Uppsala resecentrum. Det finns också möjlighet att utföra en del av arbetet på distans.

Ditt uppdrag

Du kommer att ha fokus på att arbeta med trafiksäkerhet inom Uppsala kommun, likväl som att arbeta brett med trafikutredningar och handlingsplaner inom enhetens ansvarsområde. Då flera medarbetare på enheten är föräldralediga kan arbetsuppgifterna variera något över tid eftersom enhetens arbetsuppgifter är breda, men här är några exempel på arbetsuppgifter som kan förekomma i rollen:
• Ansvara för det systematiska trafiksäkerhetsarbetet.
• Ta fram strategiska dokument och andra utredningar inom enhetens ansvarsområde
• Ansvara för mikromobilitetsfrågor

Du kommer ha mycket kontakt med andra delar inom förvaltningen. Det ingår i arbetsuppgifterna att skriva fram underlag till politiska beslut, svara på remissyttranden och att delta i samråd med medborgare. Att svara på frågor från medborgare är en viktig del av arbetsuppgifterna.

Din bakgrund

Vi söker nu en erfaren och engagerad trafikplanerare med ett stort intresse för mobilitet- och trafikplanering. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom samhällsbyggnadsområdet, exempelvis som samhällsplanerare eller civilingenjör mot väg och vatten, men du kan även ha annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.

Som trafikplanerare kommer du att ha en nyckelroll i att planera och utforma framtidens trafiklösningar, med fokus på hållbarhet och säkerhet! Därför ställer vi som krav att du har arbetat med fysisk planering eller utformning och trafiksäkerhetsarbete.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • erfarenhet av offentlig förvaltning
  • erfarenhet av mobilitet-och trafikplanering hos kommunal arbetsgivare
  • arbetat med trafikbuller
  • erfarenhet av upphandling
  • kunskaper i ArcGIS Pro eller Illustrator

Du måste har B-körkort, vara van att jobba digitalt i allmänhet och i Officepaketet i synnerhet.

Vi söker dig som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Ditt helhetsperspektiv och din analytiska förmåga gör dig bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Slutligen är du en person som tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Om du uppfyller ovanstående krav och har ett brinnande intresse för trafikplanering, så är du den vi letar efter! Ansök redan idag och bli en del av vårt team!

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ringa enhetschef Per Berglund from d. 5 augusti på 018-727 2925.

Facklig företrädare: Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58. Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 6712 from v. 30.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet