Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Personlig assistent till en aktiv ung kvinna

Diarienr:
OSN-2023-00042
Arbetsplats:
Personlig assistans
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du utbildning inom vård och omsorg samt erfarenhet av arbete med diabetes och psykisk ohälsa? Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då tycker vi att du ska söka tjänsten som personlig assistent!

Den personliga assistansen inom Uppsala kommun står inför en stor utvecklingsresa och vi söker därför engagerade och drivna medarbetare som vill vara med och skapa den bästa möjliga insatsen för våra brukare. Vi är den enskilt största aktören av personlig assistans inom kommunen med omkring 100 brukare. Som medarbetare hos oss finns stora möjligheter för att utveckla din kompetens. Vi erbjuder anpassade utbildningar och introduktion till våra nyanställda. Det finns även möjlighet att gå ytterligare kurser och utbildningar vid behov. Vilken eller vilka utbildningar och kurser man kan gå beror på vem du ska ge assistans åt och vad denne person har för behov.

Arbetstiderna är anpassade efter personens behov och beslut, det är därför viktigt att du kan tänka dig jobba dag och kväll eller vaken natt. Just nu söker vi främst dig som kan arbeta vaken natt, men även dag och kvällstid vid behov.

Här kan du läsa mer om personlig assistans

Ditt uppdrag

Som personlig assistent arbetar du i personens hem, ditt syfte är att stötta och underlätta för personen. Brukaren är en aktiv ung kvinna boendes i centrala Uppsala som behöver stöttning i form av måltidsstöd och matlagning, sköta hemmet, övervakning av diabetes samt iordningställa och administrera insulin och läkemedel. Det ingår även samtalsstöd, stöttning i aktiviteter, boka sjukhusbesök/följa med på sjukhusbesök, följa med på resor samt olika aktiviteter och nöjen. Du kommer att hjälpa till med de sysslor som personen behöver hjälp med. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har utbildning inom vård och omsorg. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, psykisk ohälsa och diabetes. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete som personlig assistent. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Vi ser att du har god cykelvana. För att kunna arbeta som personlig assistent behöver du ha möjlighet att jobba under olika tider på dygnet, både vardag och helg. Du behöver vara i god fysisk form (klarar av att medfölja på olika aktiviteter, promenader och liknande). Det är även meriterande om du har digital kompetens,

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Jobbet passar dig som är en serviceinriktad person som är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Mathilda Bergkvist, administratör, 018-726 02 33.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning under två år Omfattning: 50-100% Tillträde: Omgående Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet