Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Familjebehandlare till familjeenheten Ling - Uppsala kommun

Diarienr:
SCN-2023-00033
Arbetsplats:
Familjeenheten Ling
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du på jakt efter en ny utmaning där ditt arbete är meningsfullt och gör nytta? Nu söker vi två familjebehandlare som drivs av att vara ett stöd till familjer genom att arbeta för en varaktig och positiv förändring av den sociala livssituationen. Låter detta som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Vi är en engagerad arbetsgrupp som tillsammans vill nå det bästa sättet att göra skillnad för de barn/ungdomar och familjer som söker vårt stöd. Familjeenheten Ling är en av tre familjeenheter inom avdelning barn och ungdom insatser, socialförvaltningen. Familjeenheten vänder sig till barn, ungdomar 0-20 år och deras familjer. På familjeenheten Ling arbetar 17 familjebehandlare, en enhetschef och en administratör. Vi söker nu två familjebehandlare, en på tillsvidareanställning och ett vikariat.

Ditt uppdrag

I uppdraget ingår att arbeta med att i ett så tidigt skede som möjligt kunna ge barn, ungdomar och familjer det stöd de behöver samt att förhindra ytterligare problemutveckling. Du kommer att ge barn/ungdomar och deras familjer råd- och stödsamtal utifrån egenansökningar eller ge familjebehandling utifrån biståndsbeslut av myndighet. Du kommer att möta familjerna i olika former av samtal såsom familjesamtal, enskilda samtal med föräldrar, barn och ungdom och i viss del med nätverket runt familjen. I arbetet kan det också ingå att tillsammans med regionens mödra- och barnhälsovård samt med öppen förskola driva ett familjecentrerat arbete.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du systemteoretisk utbildning, vidareutbildningar inom områden/metoder som rör familjer/barn, utbildning inom Signs of Safety eller grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot familj ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete med familjebehandling. Det är en fördel om du också har erfarenhet av arbete som innebär myndighetsutövning inom socialtjänsten och av samarbete med tolk. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt innehar B-körkort. Det är även meriterande om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Susanne Widerlöv, enhetschef, 018-727 57 44.

Fackliga företrädare: 
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson 018-727 24 24
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning och visstidsanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet