Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Vid flera tillfällen har oexploderad ammunition hittats i Fyrisån och i Hågadalen. Det är platser där många rör sig och det ska vi fortsätta göra men det finns rutiner att följa. De granater som påträffats i Fyrisån har hittats en bit ner i dyn i samband med aktivt magnetfiske. Det har inte varit någon fara vid bad eller båtfärder. 

På det gamla skjutfältet i Hågadalen har det regelbundet påträffats olika former av granater eller oexploderad ammunition. 

Så här ska du agera om du hittar en granat eller oexploderad ammunition

  • Rör eller hantera aldrig en påträffad granat eller föremål som kan misstänkas vara det.
  • Märk ut platsen och ring polisen.
  • Varna andra vid behov. 

Mer information finns på Försvarsmaktens webbplats

 

Nyheter om trygghet, kris och säkerhet

  • Vi vill veta vad du tycker om ordningsvakter

    Uppsala kommun vill ha dina synpunkter om ordningsvakter. Du som rör dig i centrala Uppsala kan hjälpa oss genom att svara på en digital enkät med fyra korta frågor. Vi behöver ditt svar senast 27 september.

  • Har du en brandman på din arbetsplats?

    I dag den 3 september är det dags för Brandman på jobbet-dagen. På arbetsplatser runt om i landet kan många då se vem som rycker ut som deltidsbrandman när larmet går. Kanske finns det en brandman på just din arbetsplats?

  • Om hopp, mod och tröst i samband med suicidpreventiva dagen

    Uppsala kommun uppmärksammar suicidpreventiva dagen 10 september med flera aktiviteter på själva dagen och under den aktuella veckan. Ett öppenhjärtigt samtal med författarna tillika mor och dotter Frida och Tilda Boisen, en tröstande konstvandring och en ljusmanifestation är några exempel.

Se fler nyheter

Så arbetar vi med trygghet, kris och säkerhet

  • Så arbetar vi med:

    Psykisk hälsa

    Uppsala kommun finns för dig genom livet. Att arbeta för psykisk hälsa och att möta och stötta den som behöver är en del av vårt grunduppdrag. Genom breda samarbeten och särskilda satsningar kraftsamlar vi för psykisk hälsa.

  • Så arbetar vi med:

    Stöd till personer som utsätts för våld i nära relationer

    Uppsala kommun har fattat beslut om en nollvision mot våld i nära relationer. Vi arbetar med flera olika satsningar och insatser för att tidigt fånga upp och förhindra att människor blir utsatta för våld i nära relationer. Vi hjälper och skyddar också dem som blivit drabbade. Våld i nära relationer är ett samlingsbegrepp som omfattar fysiskt, psykiskt och sexuellt våld samt olika former av hot, utnyttjande och förtryck.

  • Så arbetar vi med:

    Trygghet och säkerhet

    I Uppsala ska trygghet vara en rättighet för alla - inte ett privilegium för några få. För att Uppsala ska vara en attraktiv kommun att leva, verka och vistas i behöver vi arbeta förebyggande med trygghet och säkerhet.