Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor.
Läs mer om kakorna vi använder och hur du hanterar dem

God man och överförmyndare

Att skydda enskilda från rättsförluster.

Behöver du god man eller förvaltare?

På denna webbplats hittar du information om hur du ansöker om god man eller förvaltare för dig själv eller för någon närstående. Du kan även läsa om vad som ingår i en god mans eller förvaltares uppdrag. Genom att följa länkarna till vänster hittar du blanketter för ansökan om god man eller förvaltare.  

Är du god man, förvaltare eller förmyndare?

För dig som redan är god man, förvaltare eller förmyndare har vi samlat information, blanketter och anvisningar som du kan ha nytta av i ditt uppdrag. Alla blanketter är ifyllbara och det finns även hjälpblanketter för din redovisning till överförmyndarkontoret.

Vill du bli god man eller förvaltare?

Vi har ett stort behov av nya lämpliga personer som vill åta sig uppdrag som god man eller förvaltare. Läs mer om uppdraget.

Tillsyn över gode män, förvaltare och förmyndare

Hos alla kommuner ska det finnas en överförmyndare eller en överförmyndarnämnd. I Uppsala kommun finns en överförmyndarnämnd. Nämnden är gemensam för Uppsala, Tierp, Östhammar, Heby, Knivsta och Älvkarleby kommuner. Nämndens huvuduppgift är att utöva tillsyn och kontroll över förmynderskap, godmanskap och förvaltarskap. Kontakta överförmyndarkontoret om du har frågor som rör vår verksamhet.  


Aktuellt

Arvodesbeslut

Överförmyndarkontoret skickar nu ut en kopia för kännedom på arvodesbeslutet till din huvudman om han/hon ska betala arvodet.

Nu kan du ansöka om överförmyndarnämndens tillstånd elektroniskt

För tillfället har Överförmyndarkontoret tagit bort denna blankett då det funnits vissa brister. Så fort dessa har åtgärdats lägger vi upp den på nytt.

Ny blankett för redogörelse av uppdraget - ensamkommande barn

Under Blanketter och anvisningar finns det nu en ny blankett för redögerelse av utfört arbete för uppdrag som god man för ensamkommande barn.

Vi söker gode män

För närvarande har vi ett stort behov av gode män och förvaltare för personer med psykiska funktionshinder och missbruksproblem. Vi söker därför särskilt dig som kan tänka dig att stödja personer som har den typen av problematik. Du är välkommen med din intresseanmälan.

Vill du ha fler uppdrag?

Är du god man och intresserad av fler uppdrag? Då kan du delta i överförmyndarkontorets e-postlista. E-postlistan används vid rekrytering av ställföreträdare för nya uppdrag. Genom att delta i listan förbinder du dig inte att åta dig nya uppdrag. Anmäl intresse genom att skicka ett mail till överförmyndarkontoret.  

Redaktör: Anette Nyström Uppgiftslämnare: Daniel Sjöstedt
Uppdaterad den 08 maj, 2014