Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor.
Läs mer om kakorna vi använder och hur du hanterar dem

Grundskola

Välkommen till grundskolorna i Uppsala.

I kommunen finns 55 kommunala skolor och 21 fristående grundskolor. 

Val av skola

Den som har barn i åldern 6-15 år har möjlighet att välja vilken grundskola barnet ska gå i. Varje år genomförs ett organiserat skolval i februari inför höstterminen. Skolvalet berör barn som ska börja förskoleklass eller måste börja ny skola för att nästkommande årskurs inte finns på den skolan eleven går i idag.
Läs mer om val av skola

Barn och ungdomsnämndens uppdragsplan

Barn och ungdomsnämnden, BUN, har fastställt den uppdragsplan som beskriver hur den kommunala grundskolan ska drivas under 2014-2017.
Uppdragsplan 2014-2017

Resursfördelningsmodell

Resursfördelningsmodellen beskriver de ekonomiska ersättnings- och bidragsnivåerna för förskoleverksamhet, förskoleklass, grundskola, särskola och skolbarnsomsorg. Modellen har reviderats och förändringarna gäller från och med första januari 2011.
Läs resursfördelningsmodellen (pdf, 34 kB,Lyssna på dokumentetLyssna)

Frågor och ansökningar ställs till:
Barn- och ungdomsnämnden
753 75  UPPSALA 
Telefon 018-727 87 00

Strukturersättning

Barn- och ungdomsnämnden har tagit fram en modell för beräkning och fördelning av strukturersättning till kommunens grundskolor, kommunala såväl som fristående.

Beskrivning av hur strukturersättningen till grundskolan beräknas
Rapport strukturersättning, Uppsala grundskolor - uppdatering 2011

Försäkringsbesked

Försäkringen gäller alla barn och unga som är folkbokförda i Uppsala kommun. Samtliga utbildningar, från förskola till vuxenutbildning, omfattas oavsett om de drivs i kommunal-, självstyrande- eller fristående regi. 
Försäkringsbesked
Skadeanmälan

Tilläggsbelopp

Anvisningar och ansökningsblankett som grundskolor, fritidshem och fritidsklubbar bör använda vid ansökan om tilläggsbelopp.
Läs mer 

Rapporter
Rapporter relaterade till skolverksamheten finns här.
Läs Rapporter

Redaktör och uppgiftslämnare: Malin Dal Barosen
Uppdaterad den 13 november, 2014