Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor.
Läs mer om kakorna vi använder och hur du hanterar dem

Äldreomsorg och senior

Uppsalas seniorer ska kunna leva ett aktivt och meningsfullt liv, i trygghet och oberoende. Kommunen har tillsammans med andra samhällsaktörer ansvar för att se till att förutsättningarna för ett gott liv som senior finns. Var och en har också ett eget ansvar att på ett förutseende sätt planera för sin ålderdom.

Uppsala har mycket att erbjuda både vad det gäller kommunal service och andra aktiviteter. PÅ dessa webbsidor får du en översiktlig presentation av olika tjänster och verksamheter som kan inspirera och bidra till en god livssituation för seniorer.

Broschyr  Seniorguiden

Broschyren Seniorguiden ger vägledning till olika former av stöd och aktiviteter som finns för äldre. Den senaste upplagan av Seniorguiden kom i mars 2014.
Läs Seniorguiden (pdf, 6 MB,Lyssna på dokumentetLyssna)

Seniorguiden finns översatt till engelska och finska, du hittar översättningarna i högermarginalen under Dokument & blanketter.

Hälsocoachen

Genom webbplatsen Hälsocoachen kan du som är senior och har tillgång till dator både få och ge inspiration till hälsa. Via webbplatsen kan du när och var du vill träna till ett antal instruktionsfilmer med väl utvalda rörelser. Du kan också få andra hälsotips och dela med dig av dina egna tips.
Klicka här för att komma till Hälsocoachen

Seniorguide Uppsala

Välkommen att kontakta Seniorguide Uppsala – en väg in för äldrefrågor i Uppsala kommun!

Vi kan ge information och vägledning om äldreomsorg och andra aktiviteter för seniorer. Det kan till exempel handla om träffpunkter, boende för äldre, hemtjänst, färdtjänst och hjälpmedel.

Vi kan också hjälpa till att förmedla kontakter inom kommunen och till olika utförare av äldreomsorg.

Du kan kontakta oss via telefon, e-post eller genom att komma och besöka oss.

Telefon: 018-727 65 00
E-post: seniorguide@uppsala.se
Besöksadress: Svartbäcksgatan 44 (buss 13, 14, 110, 111, 115 eller 42)
Öppettider: vardagar 8.00-16.00

Rätt till finskspråkig äldreomsorg

Uppsala kommun är finskt förvaltningsområde. Det innebär bland annat att du som beviljats äldreomsorg har rätt att få den helt eller delvis på finska om du begär det.

För ytterligare information kontakta:
Kommunens finsktalande samordnare Nina Klinge-Nygård, telefon: 018- 727 18 32, e-post: nina.klinge-nygard@uppsala.se

Redaktör och uppgiftslämnare: Helena Thorén-Lindqvist
Uppdaterad den 13 november, 2014