Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor.
Läs mer om kakorna vi använder och hur du hanterar dem

Biotopia

Biologiska museet från 1910 återuppstod 2007 som Biotopia. Den sekelskiftesromantiska atmosfären i det unika huset har bevarats samtidigt som verksamheten uppdaterats för oss som lever här och nu: Våra kunskaper om naturen, vår tids frågor –  med en tidsanpassad teknik.

I Biotopia ligger fokus på Uppland. Här kan du följa landskapets utveckling från långt tidigare än urminnes tider. De gamla utställningarna har rustats och kompletterats med nya invånare, nytt ljud och avancerad ljussättning. Vid varje diorama hittar du snabbt och lätt information om de varelser som befolkar den biotop du just tittar på.

Biotopia är ett spännande och lustfyllt komplement till skolans undervisning på alla nivåer liksom en partner - och en arena - för universitetens forskning och undervisning inom naturområdet. Huset ska också vara en mötesplats för kommunens alla naturföreningar. Sist men inte minst är Biotopia en mötesplats för besökare i alla åldrar.

Gå till Biotopias webbplats här. 

Öppettider och telefon

Tisdag -  Fredag 9.00-17.00, Lördag - Söndag 11.00-17.00
Telefon 018-727 63 70.

Besöksadress

Skolparken, Vasagatan 4, Uppsala.

 

Postadress
Biotopia, Uppsala kommun, Vård & bildning, 753 75 Uppsala

Redaktör: Fia Söderberg Uppgiftslämnare: Dag Eriksson
Uppdaterad den 15 juli, 2014

Dokument & blanketter

Externa länkar