Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor.
Läs mer om kakorna vi använder och hur du hanterar dem

Maj Wechselmann invigningar utställningen "Vardag i Fukushima idag" på stadsbiblioteket

Vård & bildning, Uppsala stadsbibliotek

Hon reste till Iwaki 5 mil söder om kärnkraftverket. Tillsammans med fotograferna Beatrice Dehkordi Martinez och Gösta Elmquist öppnar Maj Wechselmann utställningen på stadsbiblioteket den 8 januari kl. 18.00.

150 000 människor har tvingats evakuera från områden kring kärnkraftverket Fukushima. Många bor kvar i kontaminerade områden. Hur ser det ut för dessa människor?  Om detta berättar Maj Wechselmann som reste till Iwaki 5 mil söder om kärnkraftverket, där strålningen var upp till 15 gångar för hög. Bo Levin och Gösta Elmquist reste till Iitate där strålningen är 70-100 gångar för hög. Hur ser det ut för bönderna? För fiskekooperativen? Hur ser det ut för barnen och de äldre?

Fredag den 11 januari kl. 18.30 har filmen "Världens säkraste kärnkraftverk" som resan resulterade i premiär på Fyrisbiografen.

Söndag den 13 januari hålls en debatt om kärnkraften ,efter filmföreställningen 18.30. I debatten deltar bl.a. Lars Olov Höglund, f.d. konstruktionschef på Forsmark. Han slog larm om incidenten på Forsmark 2006 som hade kunnat utveckla sig till en härdsmälta.

För mer information
Maj Wechselmann, telefon 08-662 26 77, 070-416 39 30
maj.prod@telia.com, http://wechselmann.com/press/

Redaktör: Inga-Lena Andersson Uppgiftslämnare: Maria Björk
Uppdaterad den 04 januari, 2013