Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor.
Läs mer om kakorna vi använder och hur du hanterar dem

Studentbostäder

Uppsala är en stad som expanderar. Invånarantalet ökar varje år och ny bebyggelse tillkommer. Detta gör också att det kan vara svårt att hitta en permanent bostad från början och många studenter bor inackorderade den första tiden. Var ute i god tid med ditt bostadssökande så ökar du dina chanser.

Hitta studentboende

Alla lediga studentbostäder i Uppsala samlas nu på en plats på webben. Det är resultatet av ett samarbete mellan Uppsala studentkår, Uppsala universitet och kommunen. Den nya bostadsportalen heter Studentboet.

Med Studentboet blir det enkelt att hitta bostad eller att få bostäder uthyrda.

Öppna portalen Studentboet för att hitta bostad

Även privatpersoner som söker inneboende eller vill hyra ut i andra hand kan annonsera gratis på Studentboet. Där finns också kontaktuppgifter till alla bolag, stiftelser och nationer som äger studentbostäder i Uppsala, tillsammans med råd och information om att hyra och hyra ut bostad.

Glöm inte att folkbokföra dig

När du hittat en bostad och flyttat till Uppsala, glöm inte att folkbokföra dig här. Det ger möjlighet till bostadsbidrag och förenklar postgång och kontakter med vården. 

Folkbokför dig i Uppsala

Redaktör och uppgiftslämnare: Lissi Kalin
Uppdaterad den 28 maj, 2013